fbpx
βρωμούσες στο σπίτι αντιμετώπιση

Βρωμούσες στο σπίτι αντιμετώπιση: 2+1 τρόποι

Βρωμούσες στο σπίτι αντιμετώπιση !

Βλέπεις στο σπίτι σου βρωμούσες και έχεις αγχωθεί ; Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι και το καλύτερο θέαμα να τις βλέπεις να περπατάνε και να πετάνε ανενόχλητες στο μπαλκόνι ή και μέσα στο σπίτι σου , αλλά σου εγγυώμαστε ότι μπορείς να απαλαγείς από την παρουσία τους πολύ γρήγορα !

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι ακριβώς είναι οι βρωμούσες και τι πρέπει να κάνεις ώστε να μην ξαναδεχτείς επίσκεψη από βρωμούσα για πολύ καιρό!

Βρωμούσα έντομο

Οι βρωμούσες ή βρομούσες είναι έντομο το οποίο ανήκει στην τάξη των ημίπτερων και στην οικογένεια των Πεντατομιδών. Τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με τους χυμούς των φυτών (καρπών και φύλλων) , ενώ κάποια είδη τρέφονται και με άλλα μικρότερα έντομα.

Προσβάλουν πολλά είδη φυτών και είναι ένα αρκετά επιζήμιο έντομων για την γεωργία παγκοσμίως.

Υπάρχουν πολλά είδη βρωμούσας και σε διάφορα χρώματα. Οι πιο γνωστές είναι η καφέ βρωμούσα , η πράσινη βρωμούσα και η κόκκινη βρωμούσα.

βρομούσα

Βρωμούσες στο σπίτι αντιμετώπιση

Έχουν πάρει το όνομά τους λόγω της δυσάρεστης οσμής που αναδίδουν κυρίως όταν αισθάνονται απειλή !

Για να μην αγχώνεσαι καλό είναι να γνωρίζεις ότι οι βρωμούσες δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.

Βρωμούσες στο σπίτι

Τις βρωμούσες τις συναντάμε κυρίως τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες σε κήπους , αυλές και μπαλκόνια ( όπου υπάρχουν φυτά δηλαδή για να τραφούν) , ενώ το φθινόπωρο και τον χειμώνα εισβάλουν σε εσωτερικούς χώρους , καθώς ψάχνουν ασφαλές μέρος για να προφυλαχθούν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και να διαχειμάσουν.

Βρωμούσες στο σπίτι αντιμετώπιση

Πάμε τώρα να δούμε πως μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις βρωμούσες γρήγορα και αποτελεσματικά.

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε ότι ο καλύτερος τρόπος καταπολέμησης της βρωμούσας αλλά και όλων των υπόλοιπων εντόμων στο σπίτι είναι η τοποθέτηση σιτών στα παράθυρα και στις πόρτες και το κλείσιμο όλων των ρωγμών που πιθανώς να υπάρχουν στους τοίχους , ώστε να μην τους επιτρέψουμε την είσοσο μέσα στο σπίτι.

Ο επόμενος καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η χρήση εγκεκριμένων βιοκτόνων-εντομοκτόνων!

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν πολλά εντομοκτόνα , κατάλληλα για την καταπολέμηση της βρωμούσας. Κάποια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά , ενώ κάποια άλλα όχι και τόσο.

Εδώ στο myAGROmarket έχουμε δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα από αυτά για την αντιμετώπιση της βρωμούσας και μπορούμε να σου πούμε με βεβαιότητα ότι μακράν το πιο αποτελεσματικό εντομοκτόνο για την καταπολέμηση της βρωμούσας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους είναι το Draker της εταιρείας Gemma.

To Draker έχει αποδείξει ότι καταπολεμά πολύ αποτελεσματικά τις βρωμούσες αλλά και το 99% των εντόμων υγειονομικής σημασίας , λόγω των τριών ισχυρών δραστικών ουσιών που περιέχει και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα έως και 1 μήνα !

Draker RTU 400 ml ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Βρωμούσες στο σπίτι αντιμετώπιση

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ψεκάσεις με το Draker όλους τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού (τοίχους , φυτά , πόρτες και παράθυρα ) ώστε να δημιουργήσεις ένα τοίχος προστασίας ώστε οι βρωμούσες να μην εισβάλουν μέσα στο σπίτι!

Επίσης καλό είναι να ψεκάσεις και τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού-είναι απόλυτα ασφαλές για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια-(τοίχους , σιφώνια , πάτωμα κ.α) ώστε να εξοντωθούν και οι βρωμούσες που πιθανώς βρίσκονται ήδη μέσα.

Draker 10.2 cs 50 ml εντομοκτόνο

Βρωμούσες στο σπίτι αντιμετώπιση

Το Draker μπορείς να το βρεις σε ετοιμόχρηστη συσκευασία των 400 ml (Draker RTU) , αλλά και σε συμπυκνωμένο υγρό για 5 λίτρα ψεκαστικού υγρού (Draker 10.2 50ml ) και για 30 λίτρα ψεκαστικού υγρού (Draker 10.2 300ml).

draker 300ml gemma εντομοκτόνο

Βρωμούσες στο σπίτι αντιμετώπιση

Τέλος αν για κάποιο λόγο δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις βιοκτόνο στο σπίτι σου (αν και είναι απόλυτα ασφαλές όπως είπαμε προηγουμένως) , πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχει και ένα βιολογικό εντομοκτόνο το οποίο έχει δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της βρωμούσας (αλλά και πολλών ακόμα εντόμων όπως αράχνες στο σπίτι , κουνούπια , σκνίπες κ.α) και είναι φτιαγμένο από φυσικό πύρεθρο!

φυσικός πύρεθρος pyranthenum

Βρωμούσες στο σπίτι αντιμετώπιση

Αυτό είναι το Pyranthenum με το οποίο μπορείς να καταπολεμήσεις τις βρωμούσες με φυσικό τρόπο ακόμα και στα φυτά σου (λαχανικά , λουλούδια κ.α) !

Χρησιμοποίησε όποιο από τα δύο επιθυμείς και θα μας θυμηθείς. Θα απαλλαγείς από τις βρωμούσες μία και καλή !

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

Ποντίκι στο σπίτι: πως το αντιμετωπίζω ;
Πράσινο σκουλήκι στα φυτά: πως το αντιμετωπίζω ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες