fbpx
Μαύρο σκόρδο πως φτιάχνεται

Μαύρο σκόρδο: πως φτιάχνεται και ποια τα οφέλη του ;

Μαύρο σκόρδο : όλα όσα θέλεις να ξέρεις

Μία από τις πολύ συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε στο myAGROmarket είναι αν πουλάμε μαύρο σκόρδο. Για αυτό το λόγο θεωρήσαμε αναγκαίο να εξηγήσουμε κάποια πράγματα για το εξαιρετικό αυτό προϊόν.

Θα δούμε σε αυτό το άρθρο τι ακριβώς είναι , πως παράγεται και ποια τα πολύτιμα οφέλη του για την ανθρώπινη υγεία.

μαύρο σκόρδο ιδιότητες

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Πολύ λανθασμένα πολλοί πιστεύουν ότι το μαύρο σκόρδο είναι μία ποικιλία σκόρδου , διαφορετική από το κλασικό λευκό σκόρδο και ότι μπορούν να προμηθευτούν σπόρο σκόρδου , να τον σπείρουν και να φτιάξουν το δικός τους μαύρο σκόρδο στον κήπο τους.

Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν ισχύει !

Το μαύρο σκόρδο είναι το κλασικό σκόρδο το οποίο με μία διαδικασία ωρίμανσης αποκτά μαύρο χρώμα , διαφορετική υφή και γεύση από το γνωστό μας σκόρδο. Μετατρέπεται από σκληρό σε μαλακό , με εξαιρετική γεύση και ένα ελαφρύ μόνο άρωμα σκόρδου.

Αρχικά , φτιαχνότανε μόνο στις Ασιατικές χώρες , λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων για την ανθρώπινη υγεία , αλλά πλέον παράγεται σχεδόν σε όλο τον κόσμο για τη μοναδική του γεύση!

Πάμε να δούμε τώρα πως παρασκευάζεται…

Μαύρο σκόρδο πως φτιάχνεται

Για την παραγωγή μαύρου σκόρδου , ολόκληρες σκελίδες σκόρδου ωριμάζουν σε ειδικούς θαλάμους με θερμοκρασίες από 65 έως 80οC και υγρασία από 70 έως 90% για αρκετές εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης οι σκελίδες του σκόρδου υφίστανται διάφορες ενζυμικές αντιδράσεις συμπεριλαβανομένης της αντίδρασης Maillard , η οποία είναι κυρίως υπεύθυνη για το μαύρισμα και την αλλαγή της γεύσης τους.

Καθώς το σκόρδο ωριμάζει , τα αμινοξέα του αντιδρούν με τα σάκχαρά του , τα ανεβάζουν και μετατρέπουν τις σκελίδες από άσπρες και σκληρές , σε μαύρες και μαλακές με διαφορετική γεύση και πιο ελαφρύ άρωμα.

Και ένα μυστικό: Μπορείς να φτιάξεις και εσύ μαύρο σκόρδο στο σπίτι σου , αρκεί να έχεις ένα βραστήρα ρυζιού..Θα είναι έτοιμο σε 10 περίπου ημέρες!μαυρο σκορδο πως φτιαχνεται με βραστηρα ρυζιου

 

Αφού είδαμε πως παράγεται , πάμε τώρα να δούμε και ποια είναι τα οφέλη του..

Μαύρο σκόρδο ιδιότητες

Χαρακτηρίζεται ως υπερτροφή και όχι άδικα !

Το μαύρο σκόρδο διαθέτει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση σε σύγκριση με το λευκό σκόρδο, παρέχοντας στον οργανισμό μας έναν αποτελεσματικό σύμμαχο κατά των ελεύθερων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσιώδη για την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την πρόληψη βλαβών στον οργανισμό μας και την αναστολή της διαδικασίας γήρανσης.

Η S-allylcysteine, ένα συστατικό που προέρχεται από το φρέσκο σκόρδο και είναι αποτέλεσμα του αμινοξέος κυστεΐνη, παρουσιάζεται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο. Είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Η S-allylcysteine βελτιώνει την απορρόφηση της αλισίνης του σκόρδου από τον οργανισμό, προσφέροντας προστασία από λοιμώξεις λόγω της υδατοδιαλυτής φύσης της.

Επιπλέον, περιέχει αυξημένες συγκεντρώσεις ευεργετικών στοιχείων, όπως κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, ασβέστιο, καθώς και υδατοδιαλυτά αμινοξέα, σε σχέση με το λευκό σκόρδο.

Με τις αντιμικροβιακές, αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιασικές του ιδιότητες, συμβάλλει στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων χοληστερόλης και της κυκλοφορίας του αίματος.

Επιπλέον, πρόσφατες έρευνες υποδηλώνουν αντικαρκινικές ιδιότητες και μείωση των συμπτωμάτων της νόσου του Αλτσχάιμερ, κάνοντάς το μια σημαντική επιλογή στην υγιεινή διατροφή και τις φυσικές λύσεις για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων υγείας.

Τώρα που ξέρεις ακριβώς τι είναι το μαύρο σκόρδο και ποια τα οφέλη του για την υγεία , ξεκίνα να το χρησιμοποιείς στην διατροφή σου. Θα βελτιώσει την υγεία σου και παράλληλα θα δώσει εκπληκτική γεύση στα φαγητά σου !

Στο myAGROmarket.gr θα βρεις και πιστοποιημένο σπόρο σκόρδου , αλλά και μία καταπληκτική και εύχρηστη πρέσα σκόρδου για την κουζίνα σου !

garlic press πρεσα σκορδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες