fbpx
μπήκε ποντίκι στο σπίτι τι να κάνω

Ποντίκι στο σπίτι: πως το αντιμετωπίζω ;

Μπήκε ποντίκι στο σπίτι τι να κάνω ;

Μπήκε ποντίκι στο σπίτι σου και έχεις πανικοβληθεί ; Είναι απόλυτα λογικό , καθώς τα ποντίκια μπορούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημιές στο σπίτι σου , ακόμα και να μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες.

Είσαι στο σωστό μέρος όμως. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις όλα όσα πρέπει να ξερεις για να απαλλαγείς από τα ποντίκια στο σπίτι σου πολύ γρήγορα!

Πως θα καταλάβω αν έχω ποντίκια στο σπίτι ;

Υπάρχουν κάποιες πολύ χαρακτηριστικές ενδείξεις ότι έχουν εισβάλει ποντίκια στο σπίτι σου.

  • Η πιο χαρακτηριστική είναι ο ήχος από ροκάνισμα κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως , καθώς τα ποντίκια είναι νυκτόβια
  • Οι φθορές σε συσκευασίες τροφίμων , αλλά και σε έπιπλα και καλώδια
  • Τα οργανικά υπολείμματα που αφήνουν στον χώρο
  • Οι οσμές ούρων στα σημεία που κινούνται
περιττώματα ποντικιών

Μπήκε ποντίκι στο σπίτι τι να κάνω ;

Από πού μπαίνουν τα ποντίκια στο σπίτι;

Αν αναρωτιέσαι από μπου μπήκε το ποντίκι στο σπίτι σου η απάντηση είναι απλή. Συνήθως τα ποντίκια μπαίνουν στο σπίτι από:

  • Σωλήνες του αποχετευτικού δικτύου
  • Σωλήνες καλωδιώσεων
  • Ρωγμές στην σκεπή ή στους τόιχους
  • Ανοιχτές πόρτες και παράθυρα

Που κρύβονται τα ποντίκια στο σπίτι;

Για να καταλάβεις πως θα αντιμετωπίσεις ένα ποντίκι που μπήκε στο σπίτι σου πρέπει να ξέρεις και ποια είναι τα πιο πιθανά μέρη στα οποία μπορεί να κρυφτεί.

Τα πιο πιθανά μέρη που μπορεί να κρυφτεί είναι:

  • Σε ρωγμές των τοίχων κοντά σε θερμαντικά σώματα
  • Πίσω σπό ηλεκτρικές συσκευές
  • Μέσα σε έπιπλα
  • Σε ντουλάπια με τρόφιμα
πως να πιάσω ποντίκι στο σπίτι

Μπήκε ποντίκι στο σπίτι τι να κάνω ;

Πάμε να δούμε τώρα τι πρέπει να κάνεις ώστε να απαλλαγείς γρήγορα και αποτελεσματικά από το ποντίκι που εισέβαλε στο σπίτι σου.

Ποντίκια στο σπίτι αντιμετώπιση

Δύο είναι οι βασικοί τρόποι ώστε να απαλλαγείς από ένα ποντίκι που μπήκε στο σπίτι σου.

Ο πρώτος είναι να τοποθετήσεις στον χώρο παγίδες για ποντίκια ώστε να το πιάσεις και ο δεύτερος να τοποθετήσεις κάποιο φάρμακο για ποντίκια.

Πως να πιάσω ποντίκι στο σπίτι;

Μπορείς να τοποθετήσεις σε διάφορα μέρη του σπιτιού έτοιμες παγίδες για ποντίκια , οι οποίες περιέχουν προσελκυστικό δόλωμα ή μπορείς να προμηθετείς μία κόλλα για ποντίκια και να δημιουργήσεις παγίδες από χαρτόνι , ξύλο κλπ τοποθετώντας κάποι0 προσελκυστικό (πχ τυρί) στο κέντρο.

παγίδες για ποντίκια μεγάλες ξύλινες με κόλλα

Μπήκε ποντίκι στο σπίτι τι να κάνω ;

Ότι και από τα δύο και αν επιλέξεις να κάνεις οφείλεις να ξέρεις ότι πρέπει πρώτα να μαζέψεις όλα τα εκτεθειμένα τρόφιμα που έχεις στον χώρο και να τα τοποθετήσεις μέσα σε σκληρά δοχεία αποθήκευσης ώστε αν μην μπορεί να τα φάει το ποντίκι.

κόλλα για ποντίκια

Μπήκε ποντίκι στο σπίτι τι να κάνω ;

Ο δεύτερος τρόπος όπως είπαμε προηγουμένως είναι να τοποθετήσεις ποντικοφάρμακα σε διάφορα μέρη του σπιτιού (σε γωνίες , κάτω από τον νεροχύτη , σε ντουλαπια , πίσω από ηλεκτρικές συσκευές) ώστε να τα φάει το ποντίκι και να οδηγηθεί στην θανατωσή του.

Τα ποντικοφάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι πολύ αποτελεσματικά και το θετικό είναι ότι ακόμα και στην περίπτωση που το ποντίκι θανατωθεί μέσα στο σπίτι δεν θα μυρίσει καθόλου. Το μόνο που θα βρεις μετά από λίγες ημέρες είναι το τρίχωμά του !

Και ένα μυστικό: όπως είπαμε υπάρχουν πάρα πολλά ποντικοφάρμακα που μπορείς να επιλέξεις και όλα έιναι αρκετά αποτελεσματικά (ποντικοφάρμακα σε μορφή σιταριού , ποντικοφάρμακα σε μορφή κύβων , ποντικοφάμακα σε μορφή pellets και ποντικοφάρμακα σε μορφή πάστας) .

φάρμακο για ποντίκια ratcum wax block

Μπήκε ποντίκι στο σπίτι τι να κάνω ;

Το καλύτερο ποντικοφάρμακο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά και ειδικά για εσωτερικούς χώρους , όμως , είναι το Difetec P-29F.

Το Difetec ξεχωρίζει και είναι το πιο ισχυρό φάρμακο για ποντίκια γιατί είναι το πιο προσελκυστικό από όλα τα υπόλοιπα ποντκοφάρμακα (τα ποντίκια το προτιμούν ακόμα και από άλλες τροφές που υπάρχουν στον χώρο) , αλλά και γιατί περιέχει μία τεχνολογία η οποία το κάνει να φωτίζει στο σκοτάδι στα μάτια των ποντικιών , με αποτέλεσμα αυτά να το βρίσκουν πιο εύκολα!

difetec ισχυρό φάρμακο για ποντίκια

Μπήκε ποντίκι στο σπίτι τι να κάνω ;

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις μερικά παστάκια στα μέρη που αναφέραμε προηγουμένως και θα απαλλαγείς πολύ γρήγορα από την παρουσία του ποντικιού !

Το καλύτερο βέβαια και το πιο αποτελεσματικό θα ήταν να τοποθετήσεις και παγίδες αλλά καιποντικοφάρμακο ταυτόχρονα !

Tώρα ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις . Αν ακολουθήσεις τις παραπάνω οδηγίες να είσαι σίγουρος/η ότι θα αντιμετωπίσεις τα ποντίκια στο σπίτι σου γρήγορα και αποτελεσματικά!

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

Θρίπας αντιμετώπιση στον κήπο:όσα πρέπει να ξέρεις !
Βρωμούσες στο σπίτι αντιμετώπιση: 2+1 τρόποι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες