Πως να διατηρήσω τα λουλούδια στο βάζο

Πως να διατηρήσω τα λουλούδια στο βάζο για περισσότερες μέρες ;

Πως να διατηρήσω τα λουλούδια στο βάζο…όλα τα μυστικά !

Κόβεις λουλούδια από τα φυτά σου , τα βάζεις σε βάζο για να τα απολαμβάνεις κάθε μέρα μέσα στο σπίτι σου και αυτά μετά από 2-3 μέρες αρχίζουν και μαραίνονται ;

Μην αγχώνεσαι…σε αυτό το άρθρο θα μάθεις όλα τα κόλπα για διατηρείς τα κομμένα λουλούδια σου σε βάζο για πολλές ημέρες !

Ας δούμε λοιπόν όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να διατηρηθούν τα λουλούδια στο βάζο για περισσότερες μέρες…

1) Διάλεξε τα σωστά λουλούδια για βάζο

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις λουλούδια που αντέχουν στο βάζο για αρκετές μέρες , καθώς δεν αντέχουν όλα τα λουλούδια το ίδιο. Τέτοια λουλούδια για βάζο που αντέχουν είναι τα τριαντάφυλλα , οι τουλίπες , τα ζουμπούλια , οι ίριδες , ο νάρκισσος , τα γαρύφαλλα , οι κάλλες , οι φρέζιες , οι ανεμώνες , οι ντάλιες , τα σκυλάκια , οι νεραγκούλες κ.α!

πωσ διατηρoυμε τα λουλουδια στο βαζο

Πως να διατηρήσω τα λουλούδια στο βάζο

2) Κόψε τα λουλούδια πρωϊνές ώρες

Τις πρωϊνές ώρες της ημέρας , ειδικά το καλοκαίρι , τα φυτά σου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και έχουν περισσότερη υγρασία στα κύτταρά τους σε σχέση με την υπόλοιπη ημέρα . Επίσης είναι πολύ βασικό μετά το κόψιμο να τα τοποθετείς απευθείας μέσα σε νερό για να μην χάσουν την υγρασία τους.

3) Αφαίρεσε φύλλα και μαραμένα λουλούδια

Είναι πολύ σημαντιό τα αφαιρέσεις όλα τα λουλούδια τα οποία έχουν αρχίσει να μαραίντονται καθώς επίσης όλα τα φύλλα του βλαστού που θα είναι μέσα στο νερό για να περιορίσεις την παρουσία βακτηρίων , τα οποία είναι και ο κύριος λόγος που μαραίνονται γρήγορα τα λουλούδια σου!

λουλουδια στο βαζο διατηρηση

Πως να διατηρήσω τα λουλούδια στο βάζο

4) Κόψε τους μίσχους λοξά

Αν και δε φαίνεται μία σημαντική εργασία , το κόψιμο των κλαδιών στη βάση λοξά θα βοηθήσει ώστε η βάση τους να μην εφάπτεται ολόκληρη στο βάζο , με αποτέλεσμα να μπορούν να απορροφούν καλύτερα το νερό!

5) Καθάρισε καλά το βάζο

Για να διατηρηθούν τα κομμένα λουλούδια σου για περισσότερες μέρες χρειάζονται καθαρό περιβάλλον , χωρίς βακτήρια. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να απολυμάνεις το βάζο στο οποίο θα τα τοποθετήσεις με χλωρίνη , η οποία θα σκοτώσει μύκητες και βακτήρια.

6) Τοποθέτησε το βάζο μακριά από τον ήλιο

Για να διαταρήσεις τα λουλούδια περισσότερες ημέρες έιναι πολύ βασικό να τα τοποθετήσεις σε ένα φωτεινό μέρος μέσα στο σπίτι , αλλά όχι σε μέρος που έρχεται σε άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου. Επίσης καλό είναι το βάζο να μην είναι κοντά σε θερμαντικά σώματα ή κοντά σε air condition και ανεμιστήρες!

7) Ανανέωνε το νερό συχνά

Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζεις το νερό κάθε 2 μέρες , ώστε να είναι συνεχώς φρέσκο και οξυγονομένο , αλλά και κάθε φορά που το ανενεώνεις να προσθέτεις και λίγο ξύδι και ζάχαρη. Αυτό είναι ένα πολύ καλό κόλπο για να διατηρηθούν τα λουλούδια στο βάζο αρκετές μέρες περισσότερο !

πως να κρατησουν τα λουλουδια στο βαζο

Πως να διατηρήσω τα λουλούδια στο βάζο

Και ένα μυστικό που δε θα σου πει ποτέ ο ανθοπώλης σου…

Αν θες να γλιτώσεις την ταλαιπωρία του να αλλάζεις κάθε δύο μέρες το νερό και να προσθέτεις ξύδι και ζάχαρη , υπάρχει μία ”μαγική” σκόνη για λουλούδια , η οποία διατηρεί τα λουλούδια στο βάζο έως και 60% περισσότερο (10+ μέρες) χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα !

τροφή για κομμένα λουλούδια συντηρητικό κομμένων λουλουδιών

Πως να διατηρήσω τα λουλούδια στο βάζο

Αυτή η τροφή για κομμένα λουλούδια περιέχει ουσίες που παρατείνουν τη ζωή των κομμένων λουλουδιών , δημιουργώντας άριστο περιβάλλον και παρέχοντάς τους τροφή ώστε να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση για πολλές μέρες.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να διαλύσεις το συντηρητικό κομμένων λουλουδιών στο νερό του βάζου πριν προσθέσεις τα άνθη και αυτό θα κάνει τα μαγικά του !

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

Φρέζιες καλλιέργεια: όλα τα μυστικά για τη φροντίδα τους !
Πως να διώξω τις μύγες από το σπίτι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες