πως να διώξω τις μύγες από το σπίτι

Πως να διώξω τις μύγες από το σπίτι;

Πως να διώξω τις μύγες από το σπίτι και το μπαλκόνι;

Έχεις και εσύ μύγες στο σπίτι , στον κήπο , στο μπαλκόνι ή στο κατάστημά σου και ψάχνεις τρόπους να τις διώξεις μακρυά γιατί σε έχουν αγανακτήσει ;;;

Πίστεψέ μας σε καταλαβαίνουμε απόλυτα…Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις όλους τους τρόπους για να κρατάς τις μύγες μακρυά από τον χώρο σου !

Η μύγα είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενοχλητικά έντομα με τα οποία έρχεται σε επαφή ο άνθρωπος.

Ανήκει στην τάξη των διπτέρων και έχει σύντομο κύκλο ζωής , με μέση διάρκεια περίπου 30 ημέρες. Αυτό το μικρό έντομο είναι γνωστό για την ικανότητά του να μεταδίδει ασθένειες, καθώς επισκέπτεται διάφορες επιφάνειες και τρόφιμα.

μύγες πως φεύγουν

Πως να διώξω τις μύγες;

Η μύγα έχει ένα πολύ ευαίσθητο και αποτελεσματικό σύστημα αισθητήρων, που της επιτρέπει να ανιχνεύει τροφή και νερό από απόσταση.

Επιπλέον, η μύγα έχει εξαιρετικά γρήγορη αναπαραγωγή. Ένα θηλυκό μπορεί να τοποθετήσει έως και 500 αυγά κατά τη διάρκεια του ζωής της. Τα αυγά εκκολάπτονται σε περίπου 24 ώρες και αναπτύσσονται γρήγορα σε ενήλικα έντομα.

Πόσο ζουν οι μύγες : οι μύγες ζουν από 15 έως 31 ημέρες σε άριστες περιβαλλοντικές συνθήκες !

Η αντιμετώπιση των ενοχλητικών μυγών αποτελεί μία πρόκληση , καθώς ο αριθμός τους μέσα σε οικίες , σε αυλές , σε μπαλκόνια , σε καταστήματα και στάβλους συχνά είναι μεγάλος.

Πάμε να δούμε τώρα πως θα καταφέρεις να καταπολεμήσεις τις μύγες απότελεσματικά τόσο σε εξωτερικούς , όσο και σε εσωτερικούς χώρους…

Πως να διώξω τις μύγες από εξωτερικούς χώρους;

1)Κράτα τον χώρο καθαρό

Aρχικά πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ βασικό να κρατάς την αυλή και το μπαλκόνι σου καθαρά από υπολείμματα τροφών , ακαθαρσίες κατοικιδίων και σκουπίδια , καθώς αποτελούν ιδανικά μέρη για τις μύγες να τραφούν και να αναπαραχθούν. Συνεπώς το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι αυτό και στη συνέχεια να προχωρήσεις σε άλλα μέτρα.

2)Τοποθέτησε μία παγίδα για μύγες

Οι μυγοπαγίδες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους καταπολέμησης των μυγών σε εξωτερικούς χώρους. Υπάρχουν πολύ αποτελεσματικές παγίδες για μύγες , όπως η μυγοπαγίδα εξωτερικού χώρου Fly Magnet , οι οποίες έχουν ειδικό προσελκυστικό δόλωμα για μύγες και μπορούν να παγιδέυουν τεράστιο αρθιμό μυγών (έως και 50.000 !!) τη φορά.

μυγοπαγίδα εξωτερικού χώρου fly magnet

Πως να διώξω τις μύγες;

Μπορείς να τοποθετήσεις όσες παγίδες θέλεις περιμετρικά του χώρου που θέλεις να προφυλάξεις , έτσι ώστε οι μύγες να προσελκύονται στις παγίδες και να μην έρχονται στον χώρο σου !

3)Χρησιμοποίησε ένα απωθητικό για μύγες εξωτερικού χώρου

Ο καλύτερος και ταχύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από τις ενοχλητικές μύγες είναι χωρίς αμφιβολία ο ψεκασμός του χώρου με εγκεκριμένα φάρμακα για μύγες.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψεκάσεις όλους τους εξωτερικούς χώρους με ένα ειδικό φάρμακο για μύγες εξωτερικού χώρου ώστε και να τις απωθεί (για να μην πλησιάζουν) , αλλά και να τις εξοντώνει όταν έρθουν σε επαφή με αυτό.

azamat φάρμακο για μύγες εξωτερικού χώρου

Πως να διώξω τις μύγες;

Υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα για μύγες από τα οποία μπορείς να διαλέξεις. Μετά από πολλά χρόνια δοκιμών , όμως εμείς έχουμε καταλήξει στα καλύτερα και τα πιο αποτελεσματικά από αυτά και θα σου τα προτείνουμε..

Τα πιο δυνατά εντομοκτόνα για μύγες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το Muscid φάρμακο για μύγες , το Azamat , το Agita και το Icon. Όποιο από αυτά και να διαλέξεις , να είσαι σίγουρος/η ότι θα καταπολεμήσει τις μύγες πολύ αποτελεσματικά!

muscid 100sg φάρμακο για μύγες

Πως να διώξω τις μύγες;

Τέλος , σε περίπτωση που δε θέλεις να ψεκάσεις με ένα χημικό βιοκτόνο , πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει και ένα πολύ αποτελεσματικό φυσικό απωθητικό για μύγες και άλλα έντομα , το Pyranthenum !

TIP : Αν έχεις οποιαδήποτε απορία σχετικά με την χρήση των σκευασμάτων, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας. Ένας Γεωπόνος μας είναι πάντα διαθέσιμος για να σε εξυπηρετήσει!

Μύγες πως φεύγουν από εσωτερικούς χώρους;

Ας δούμε τώρα τι μπορείς να κάνεις για να καταπολεμήσεις τις μύγες μέσα στο σπίτι σου…

1)Κράτα τον χώρο καθαρό

Ναι , το είπαμε και προηγουμένως αλλά είναι το βασικότερο προληπτικό μέτρο για την καταπολέμηση της μύγας και για αυτό το λόγο το ξανατονίζουμε!

2)Απέτρεψε την είσοδό τους στον χώρο

Άλλος ένας βασικός τρόπος καταπολέμησης της μύγας σε εσωτερικούς χώρους είναι η αποτροπή της εισόδου της στον χώρο. Αυτό μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα τοποθετώντας σίτες στις πόρτες και στα παράθυρα. Μία πολύ καλή λύση ως κουρτίνα για μύγες είναι η έξυπνη σίτα , η οποία κλείνει αυτόματα και δεν επιτρέπει στις μύγες αλλά και σε άλλα ενοχλητικά έντομα να μπουν στον χώρο σου !

έξυπνη σίτα για μπαλκονόπορτα

Πως να διώξω τις μύγες;

3)Τοποθέτησε μυγοπαγίδες

Οι μυγοπαγίδες είναι ένας πολύ αποτελεσματικό τρόπος αντιμετώπισης της μύγας και σε εσωτερικούς χώρους. Κρέμασε μία μυγοπαγίδα εσωτερικού χώρου με κόλλα , η οποία προσελκύει και παγιδεύει τις μύγες λόγω του κίτρινου χρώματός της.

Μυγοπαγίδα εσωτερικού χώρου με κόλλα

Πως να διώξω τις μύγες;

Ναι , ξέρουμε ότι αισθητικά δεν είναι ότι καλύτερο να βλέπεις τις μύγες κολλημένες πάνω στην παγίδα , αλλά πίστεψέ μας , οι συγκεκριμένες παγίδες είναι 100% αποτελεσματικές!

Αν παρόλα αυτά δεν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχει ένα σκέυασμα , το Rexit Sticker , σε αυτοκόλλητες διαφανείς ταινίες για τον έλεγχο της οικιακής μύγας σε εσωτερικούς κατοικημένους χώρους, με μεγάλη διάρκεια δράσης. Οι μύγες δεν κολλούν στο αυτοκόλλητο, προσελκύονται από αυτό, τρέφονται και εξοντώνοντας !

Rexit Sticker

Πως να διώξω τις μύγες;

4)Χρησιμοποίησε ένα απωθητικό για μύγες εσωτερικού χώρου

Αν έπρεπε να σου προτείνουμε ένα και μόνο απωθητικό για μύγες εσωτερικού χώρου αυτό θα ήταν το Air Control. To συγκεκριμένο σκεύασμα περιέχει φυσικό πύρεθρο και τοποθετείται σε μία ειδική συσκευή , η οποία ψεκάζει τον χώρο κάθε μερικά λεπτά. Μπορείς να το τοποθετήσεις έτσι ώστε να κοιτάει τις εισόδους του χώρου σου και αυτό θα κάνει τα μαγικά του!

απωθητικό για μύγες εσωτερικού χώρου Air Control εντομοκτόνο εσωτερικού χώρου

Πως να διώξω τις μύγες;

Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς. Ειδικά για καταστήματα εστίασης , αλλά και οικίες είναι ο καλύτερος τρόπος απώθησης της μύγας.

5)Ψέκασε με ένα εντομοκτόνο για μύγες

Η χρήση ενός εγκεκριμένου βιοκτόνου για μύγες είναι μονόδρομος για τη σωστή καταπολέμησή τους. Τα φάρμακα για μύγες που αναφέραμε προηγουμένως είναι κατάλληλα και για εσωτερικούς χώρους συνεπώς δεν χρειάζεται να τα ξανααναφέρουμε.

Permanent Neudorff 500ml οικολογικό εντομοκτόνο

Πως να διώξω τις μύγες;

Αυτό που πρέπει να ξέρεις όμως είναι ότι και για εσωτερικούς χώρους υπάρχει ένα πολύ αποτελεσματικό οικολογικό φάρμακο για μύγες και άλλα έντομα από φυσικό πύρεθρο , το οποίο ονομάζεται Permanent!

Tέλος , για στάβλους , πτηνοτροφία , χοιροστάσια κλπ υπάρχει ένα εξαιρετικο φάρμακο για μύγες σε στάβλο , το Pesguard , το οποίο προσφέρει την απόλυτη προστασία από μύγες και πρέπει να το δοκιμάσεις !

pesguard ct 2.6 φάρμακο για μύγες

Πως να διώξω τις μύγες;

Ευχόμαστε το άρθρο μας να σου φάνηκε χρήσιμο !

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

Πως να διατηρήσω τα λουλούδια στο βάζο για περισσότερες μέρες ;
Καλλιέργεια μαρουλιού:όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες