Πως να προστατεύσω τα φυτά από το κρύο και τον παγετό;

Πως να προστατεύσω τα φυτά από το κρύο και τον παγετό;

Η περίοδος του χειμώνα με τα κρύα και τους παγετούς είναι πολύ δύσκολη για τα φυτά τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Μία πτώση της θερμοκρασίας κοντά στους 0oC μπορεί να αποβεί καταστρεπτική για τα φυτά μας αν δεν τα έχουμε σωστά προφυλαγμένα.

Μεγαλύτερο κίνδυνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα αντιμετωπίζουν τα καρποφόρα δέντρα , τα καλλωπιστικά φυτά και τα λαχανικά.

προστασία φυτών από το κρύο

Πως να προστατεύσω τα φυτά από το κρύο;

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να προσταστέυσουμε τα φυτά που έχουμε στον κήπο μας από το κρύο και τον παγετό.

Πως να προστατεύσω τα φυτά από το κρύο-Προστασία φυτών από παγετό

1) Μεταφέρουμε τα φυτά που έχουμε σε γλάστρες σε προστατευμένα μέρη

Όταν έχουμε φυτά σε γλάστρες στον κήπο και στο μπαλκόνι  , είναι πολύ εύκολο όταν αναμένουμε παγετό ή γενικά όταν μπαίνει ο χειμώνας , να τα μεταφέρουμε σε προστατευμένες θέσεις όπου δεν είναι εκτεθειμένα στον αέρα , ή ακόμα και μέσα στο σπίτι.

προστασία φυτών από παγετό

Πως να προστατεύσω τα φυτά από το κρύο;

2) Σταματάμε να ρίχνουμε λίπασμα στα φυτά μας

Δεν πρέπει ποτέ να προσθέτουμε λίπασμα και κυρίως άζωτο στα φυτά που εχουμε σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα και οταν αναμένουμε παγετούς. Και αυτό γιατί αν λιπάνουμε τα φυτά μας και δημιουργήσουν νέα βλάστηση , θα είναι πιο ευαίσθητα στο κρύο.

Το ιδανικό είναι να σταματάμε τη λίπανση των φυτών μας τουλάχιστον έναν μήνα πριν τους αναμενόμενους παγετούς (ο καθένας ξέρει ανάλογα με την περιοχή που ζει πότε περίπου πέφτει η πρωτη πάχνη κάθε χρόνο).

3) Τοποθετούμε εδαφοκάλυψη στα φυτά μας

Μία πολύ καλή πρακτική για να προστατέυσουμε τα φυτά μας από το κρύο είναι η τοποθέτηση κάποιου είδους εδαφοκάλυψη στο έδαφος γύρω από τα φυτά μας , όπως άχυρο ή γεωύφασμα.

μεταλλικά καρφιά για γεωύφασμα bradas

Πως να προστατεύσω τα φυτά από το κρύο;

Η εδαφοκάλυψη θα βοηθήσει ώστε η θερμορκασία του εδάφους να μείνει λίγο υψηλότερη. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και κοπριά γύρω από τα φυτά , καθώς η κοπριά είναι γνωστό ότι ζεσταίνει το έδαφος.

4) Ψεκάζουμε τα φυτά μας με ειδικά σκευάσματα για προστασία από παγετούς

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσουμε τα φυτά μας από το κρύο και τον παγετό είναι το ψέκασμά τους με σκευάσματα όπως το υγρό εκχύλισμα φυκιών κ.α τα οποία περιέχουν αντιστρές παράγοντες και τα βοηθούν να αντεπεξέλθουν καλύτερα στις χαμηλές θερμοκρασίες!

5) Καλύπτουμε τα φυτά μας με αντιπαγετικό ύφασμα

Ο καλύτερος ίσως τρόπος προστασίας των φυτών από το κρύο και τον παγετό είναι η κάλυψή τους με ειδικό αντιπαγετικό ύφασμα , όπως η αντιπαγετική κουκούλα φυτών.

αντιπαγετικό ύφασμα φυτών

Πως να προστατεύσω τα φυτά από το κρύο;

Το αντιπαγετικό ύφασμα επιτρέπει στα φυτά να αναπνέουν ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα ευαίσθητα μέρη τους από το κρύο χωρίς να τα τραυματίζει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καλύψουμε όλα τα μέρη του φυτού με το ύφασμα , με προσοχή όμως να μην είναι πολύ σφιχτά , καθώς μπορεί να δημιουργήσουμε συνθήκες κακού αερισμού!

Τώρα ξέρεις πως να προστατεύσεις τα αγαπημένα σου φυτά από το το κρύο.

Ευχόμαστε το άρθρο μας να σου φάνηκε χρήσιμο!

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

Γιατί κιτρινίζουν τα αγγούρια και πέφτουν;
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα από το πυξάρι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες