fbpx

Άσπρα σκουλήκια στο σπίτι: πως τα αντιμετωπίζω ;

Άσπρα σκουλήκια στο σπίτι – καταπολέμηση

Βλέπεις ξαφνικά στο σπίτι σου μικρά άσπρα σκουλήκια να σέρνονται στο πάτωμα , στον πάγκο της κουζίνας ή στα ντουλάπια σου και έχεις φρικάρει;

Αν ναι τότε είσαι στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι ακριβώς είναι αυτά τα σκουλήκια , από πού προέρχονται και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να απαλλαγούμε από αυτά γρήγορα και αποτελεσματικά!

Άσπρα σκουλήκια στο σπίτι – τι είναι;

Τα άσπρα σκουλήκια που βλέπεις είναι ουσιαστικά οι προνύμφες κάποιας πεταλούδας ή μύγας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη άσπρων σκουληκιών , αλλά σε ποιο ακριβώς είδος ανήκουν τα σκουλήκια που βλέπεις δεν υπάρχει λόγος να σε νοιάζει , καθώς όλα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις όμως είναι ότι κάποια είδη μπορεί να είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο , αλλά και τα κατοικίδια καθώς μεταφέρουν βακτήρια.

Άσπρα σκουλήκια στο σπίτι

Άσπρα σκουλήκια στο σπίτι

Άσπρα σκουλήκια στο σπίτι – από που προέρχονται ;

Για να βλέπεις άσπρα σκουλήκια μέσα στο σπίτι σου σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο μέρος στο οποίο έχουν αναπαραχθεί.

Συχνά μέρη από όπου μπορεί να προέρχονται είναι ο κάδος των σκουπιδιών , οι τροφές των κατοικιδίων , οι ακαθαρσίες των κατοικιδίων , αλλά και τρόφιμα που έχεις στα ντουλάπια σου όπως δημητριακά , φρούτα κ.α.

Πάμε να δούμε τώρα πως μπορούμε να απαλλαγούμε από τα άσπρα σκουλήκια στο σπίτι αποτελεσματικά και το κυριότερο..γρήγορα !

άσπρα σκουλήκια καταπολέμηση

Άσπρα σκουλήκια στο σπίτι

Άσπρα σκουλήκια καταπολέμηση

Αρχικά , το βασικότερο που πρέπει να κάνεις είναι να εντοπίσεις από που προέρχονται όσο πιο γρήγορα μπορείς , καθώς τα άσπρα σκουλήκια τρέφονται για 5 περίπου μέρες μόνο και στη συνέχεια μεταφορφώνονται σε πεταλούδες ή μύγες , ξαναγεννώντας αυγά από τα οποία προκύπτουν νέα σκουλήκια.

Αν δεν τα καταπολεμήσεις γρήγορα ο πληθυσμός τους θα αυξηθεί ταχύτατα , κάνοντας ακόμα δυσκολότερη την αντιμετώπισή τους.

Όπως είπαμε και προηγουμένως τα πιθανότερα μέρη από όπου μπορεί να προέρχονται είναι ο κάδος των σκουπιδιών σου , τρόφιμα που έχεις στα ράφια σου , φρούτα και λαχανικά , καθώς και οι τροφές ή τα κόπρανα των κατοικιδίων σου!

Από τη στιγμή που θα εντοπίζεις την εστία της προσβολής , η δουλειά σου γίνεται αρκετά ευκολότερη. Στη συνέχεια πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα αποτελεσματικό βιοκτόνο-εντομοκτόνο για να απαλλαγείς από τα άσπρα σκουλήκια μία και καλή.

Υπάρχουν πολλά βιοκτόνα τα οποία είναι πολύ αποτελσματικά στην αντιμετώπιση των άσπρων σκουληκιών στο σπίτι.

Ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για άσπρα σκουλήκια όμως ;

Αρχικά , το πρώτο πράγμα που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι καλύτερα εντομοκτόνα για την αντιμετώπιση των άσπρων σκουληκιών είναι αυτά που είναι σε μορφή σκόνης (αυτά που ο περισσότερος κόσμος τα γνωρίζει και ώς ”ψειρόσκονες”).

Εδώ στο myAGROmarket.gr έχουμε δοκιμάσει όλες τις ”ψειρόσκονες” στην καταπολέμηση των άπρων σκουληκιών και μπορούμε να σας πούμε με ασφάλεια ότι το Duracid είναι το καλύτερο φάρμακο για άσπρα σκουλήκια αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

duracid 200gr ψιροσκονη gemma

Άσπρα σκουλήκια στο σπίτι

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκορπίσουμε ομοιόμορφα το Duracid στα σημεία που περπατάνε τα άσπρα σκουλήκια. Τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά !

Αν όμως δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε βιοκτόνο σε μορφή σκόνης για κάποιο λόγο , πρέπει να πούμε ότι υπάρχει και ένα βιοκτόνο σε υγρή μορφή το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των άπρων σκουληκιών , αλλά και όλων των άλλων εντόμων υγειονομικής σημασίας.

Αυτό είναι το Draker και με αυτό μπορούμε να ψεκάσουμε όλα τα μέρη στα οποία βλέπουμε τα σκουλήκια (κάδο σκουπιδιών , πάγκο κουζίνας , πάτωμα κ.α).

Draker RTU 400 ml ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Άσπρα σκουλήκια στο σπίτι

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Draker είναι ότι έχει μεγάλη υπολλειματική διάρκεια στις επιφάνειες που εφαρμόζεται (έως και 14 ημέρες) !

Τέλος πρέπει να πούμε ότι σε περίπτωση που δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χημικά εντομοκτόνα (αν και είναι 100% ασφαλή για χρήση σε εσωτερικούς χώρους) , υπάρχουν πλέον στην ελληνική αγορά και βιολογικά εντομοκτόνα τα οποία είναι αρκετά αποτελεσματικά !

Ανί για ”ψειρόσκονη” μπορούμε να εφαρμόσουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διατομική γη.

γη διατόμων stac διατομική γη

Άσπρα σκουλήκια στο σπίτι

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληφορίες σχετικά με τη διατομική γη και τη χρήση της μπορείς να διαβάσεις το σχετικό άρθρο μας ”Διατομική γη:τι είναι και πως χρησιμοποιείται ;

Επίσης αντί για το Draker μπορούμε να ψεκάσουμε το Permanent , το οποίο είναι ένα 100% οικολογικό εντομοκτόνο με δραστική ουσία τον φυσικό πύρεθρο !

Permanent Neudorff 500ml οικολογικό εντομοκτόνο

Άσπρα σκουλήκια στο σπίτι

Και τα δύο αυτά βιολογικά εντομοκτόνα είναι πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των άσπρων σκουληκιών , αλλά και πολλών ακόμα εντόμων!

Τα άσπρα σκουλήκια στο σπίτι δεν είναι ωραίο θέαμα για κανέναν και η αντιμετώπισή τους κρίνεται απαραίτητη.

Αν ακολουθήσουμε ένα σωστό πρόγραμμα καταπολέμησης μπορούμε να τα διώξουμε από τον χώρο μας γρήγορα και αποτελεσματικά!

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

Τετράνυχος στα φυτά: πως τον αντιμετωπίζω ;
Ανεπιθύμητα σκουλήκια σε γλάστρα: πως τα αντιμετωπίζω ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες