fbpx
μυρμήγκια στον πάγκο της κουζίνας αντιμετώπιση

Μυρμήγκια στον πάγκο της κουζίνας..πως να τα διώξω ;

Έχεις μυρμήγκια στον πάγκο της κουζίνας σου ; Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα !

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά και πολύ εργατικά και αυτός είναι ένας από τους λόγους που εισβάλουν σε σπίτια αναζητώντας τροφή και νερό.

Χτίζουν φωλιές στον κήπο ή ακόμα και μέσα στο σπίτι , περπατάνε στον πάγκο της κουζίνας και σε ντουλάπια , μεταφέροντας σε πολλές περιπτώσεις μικρόβια.

Γι ΄αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητη η απομάκρυνσή τους από το σπίτι.

Έχεις ανακαλύψει σειρές από μυρμήγκια στον πάγκο της κουζίνας σου να να προχωρούν το ένα πίσω από το άλλο; Θέλεις να μάθεις τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσουν τις επιδρομές;

Πως να διώξω τα μυρμήγκια από τον πάγκο της κουζίνας ;

Για να γίνει αυτό πρέπει καταρχήν να κατανοήσεις τον τρόπο που επικοινωνούν.

Ένα μυρμήγκι ανιχνευτής βγαίνει από την φωλιά προς αναζήτηση τροφής, αφήνοντας κάποιες ορμόνες που ονομάζονται φερομόνες.

Πρόγραμμα επιβραύβευσης myAGROmarket.Κέρδισε πόντους και εξαργύρωσέ τους όποτε θέλεις!

Αν βρει τροφή ακολουθεί την ίδια του την μυρωδιά αφήνοντας ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα φερομονών ώστε να την ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μυρμήγκια εργάτες που ενημερώθηκαν ότι κάποιος άφησε ψίχουλα ή ζάχαρη στον πάγκο της κουζίνας.

Άρα , το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να εξαφανίσεις από τον χώρο όλα τα υπολείμματα φαγητού. Κλείσε τα τρόφιμα σε τάπερ και βάζα και μην αφήνεις εκτεθειμένη την τροφή των κατοικιδίων σου !

Το δεύτερο βήμα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα εγκεκριμένο και ασφαλές εντομοκτόνο για να εξοντώσεις τα μυρμήγκια που έχουν εισβάλει στην κουζίνα σου.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα για μυρμήγκια και τα περισσότερα είναι πολύ αποτελεσματικά.

Μπορείς να τα βρείς σε υγρή μορφή , σε σκόνη και σε gel.

τζελ για μυρμήγκια

Μυρμήγκια στον πάγκο της κουζίνας

Όταν μιλάμε για τον πάγκο της κουζίνας συγκεκριμένα , η καλύτερη και πιο αποτελεσματική μορφή είναι τα gel.

Και αυτό γιατί είναι διακριτικά στην χρήση (κανένας μας δε θέλει να βλέπει σκόνες πάνω στον πάγκο της κουζίνας του , ούτε να ραντίζει καθώς πάντα υπάρχουν διάφορα σκεύη και τρόφιμα) και το βασικότερο , δεν εξοντώνουν μόνο τα μυρμήγκια που περπατάνε στον πάγκο , αλλά ολόκληρη την φωλιά όπου και να είναι !

Eίναι γνωστό ότι το καλύτερο τζελ για μυρμήγκια που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά είναι το Maxforce Quantum.

Maxforce Quantum 4gr gel για μυρμηγκια

Μυρμήγκια στον πάγκο της κουζίνας

Το Maxforce είναι ένα εντομοκτόνο σε μορφή gel σε σύριγγα για εύκολη εφαρμογή. Μερικές σταγόνες του αρκούν για να εξαφανίσουν μία ολόκληρη μυρμηγκοφωλιά !

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε μερικές σταγόνες (0,2γρ) στον πάγκο της κουζίνας όπου περπατούν τα μυρμήγκια και αυτά θα εξαφανιστούν εντελώς από την κουζίνα μέσα σε 1-2 ημέρες!

Και ένα μυστικό: Προηγουμένως είπαμε για τις φερομόνες που αφήνουν τα μυρμήγκια για να ειδοποιήσουν τα υπόλοιπα μέλη της φωλιάς ότι στον χώρο υπάρχει τροφή.

Όταν , λοιπόν ξεμπερδέψουμε με τα μυρμήγκια , πρέπει να καθαρίσουμε πολύ καλά τον πάγκο της κουζίνας με ένα δυνατό καθαριστικό χώρου , ώστε να εξαφανίσουμε τις φερομόνες και να μην μπορέσει κάποιο μυρμήγκι να τις εντοπίσει τυχαία και μας κουβαλήσει πάλι όλη του την φωλιά !

πολυκαθαριστικό γενικής χρήσης

Μυρμήγκια στον πάγκο της κουζίνας

Αν έχεις βρει , λοιπόν και εσύ μυρμήγκια στον πάγκο της κουζίνας σου , ακολούθησε αυτά τα τρία απλά βήματα και σίγουρα θα δεις άμεσα αποτελέσματα !

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

 

Πως να διώξω τους τυφλοπόντικες από τον κήπο μου ;
Μαύρα σκουλήκια υγρασίας: πως τα αντιμετωπίζω ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΕΙΔΑΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες