fbpx
Μυρμήγκια στο σπίτι καταπολέμηση

Μυρμήγκια στο σπίτι: πως τα αντιμετωπίζω;

Μυρμήγκια στο σπίτι καταπολέμηση

Τα μικρά και ταπεινά μυρμήγκια εμφανίστηκαν στη γη πριν από περίπου 130 εκ.

Είναι κοινωνικά και πολύ εργατικά και αυτός είναι ένας από τους λόγους που εισβάλουν σε σπίτια αναζητώντας τροφή και νερό.

Χτίζουν φωλιές στον κήπο ή ακόμα και μέσα στο σπίτι , περπατάνε στον πάγκο της κουζίνας και σε ντουλάπια , μεταφέροντας σε πολλές περιπτώσεις μικρόβια.

Γι ΄αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητη η απομάκρυνσή τους από το σπίτι.

Έχεις ανακαλύψει σειρές από μυρμήγκια να προχωρούν το ένα πίσω από το άλλο στην κουζίνα σου; Θέλεις να μάθεις τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσουν τις επιδρομές;

Γιατί έχω μυρμήγκια στο σπίτι

Για να γίνει αυτό πρέπει καταρχήν να κατανοήσεις τον τρόπο που επικοινωνούν.

Ένα μυρμήγκι ανιχνευτής βγαίνει από την φωλιά προς αναζήτηση τροφής, αφήνοντας κάποιες ορμόνες που ονομάζονται φερομόνες. Αν βρει τροφή ακολουθεί την ίδια του την μυρωδιά αφήνοντας ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα φερομονών ώστε να την ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μυρμήγκια εργάτες που ενημερώθηκαν ότι κάποιος άφησε ψίχουλα ή ζάχαρη στο πάτωμα.

Άρα , το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να εξαφανίσεις από τον χώρο όλα τα υπολείμματα φαγητού.Κλείσε τα τρόφιμα σε τάπερ και βάζα και μην αφήνεις εκτεθειμένη την τροφή των κατοικιδίων σου !

Έπειτα καθάρισε  με ένα καλό καθαριστικό , πάτωμα , ντουλάπια , πάγκους κλπ στα οποία περπατούσαν τα μυρμήγκια ώστε να εξαφανιστούν και οι φερομόνες τους.

πολυκαθαριστικό

Μυρμήγκια στο σπίτι – αντιμετώπιση

Αν κάνεις τα δύο αυτά βασικά βήματα , αλλά παρόλα αυτά τα μυρμήγκια επιμένουν δεν μένει άλλη λύση από το να πάρεις δραστικά μέτρα..να χρησιμοποιήσεις κάποιο εγκεκριμένο για μυρμήγκια εντομοκτόνο !

Πάμε να δούμε ποια εντομοκτόνα υπάρχουν για την αντιμετώπιση των μυρμηγκιών.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τις βιολογικές λύσεις.

Στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα πλέον κάποια βιολογικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση των μυρμηγκιών με αποτελεσματικό τρόπο.

  1. Γη διατόμων : Η γη διατόμων είναι μία λεπτόκοκκη πούδρα , η οποία αν τη δεις στο μικροσκόπιο είναι σαν αιχμηρός κρύσταλος.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σκιζει τον εξωσκελετό των εντόμων όταν περπατήσουν πάνω της.Σκόρπισέ την ομοιόμορφα στις επιφάνειες που περπατούν τα μυρμηγκία ώστε να τα εξοντώσεις.
  2. Βορικό οξύ : Ο βόρακας καταστρέφει το πεπτικό σύστημα αλλά και τον εξωσκελετό των εντόμων.Ανακάκεψε ίση πορότητα βορικού οξέως και ζάχαρης και άπλωσέ την στην επιφάνεια που περπατάνε τα μυρμήγκια.
  3. Yγρά βιολογικά εντομοκτόνα : Τα εντομοκτόνα τα οποία έχουν δραστική ουσία τον φυσικό πύρεθρο εξοντώνουν αποτελεσματικά τα μυρμήγκια.Τέτοια εντομοκτόνα κυκλοφορούν πλέον και στην Ελλάδα και είναι τα Pyranthenum και Permanent. Ράντισε ομοιόμορφα τον χώρο στον οποίο περπατάνε τα μυρμήγκια και απαλλάξου από αυτά με εντελώς φυσικό τρόπο.
βιολογικό εντομοκτόνο

μυρμήγκια στο σπίτι καταπολέμηση

Εκτός από τα βιολογικά εντομοκτόνα υπάρχουν φυσικά και τα χημικά εντομοκτόνα , τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά εναντίων των μυρμηγκιών και αν χρησιμοποιηθούν σωστά είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.

Ας δούμε τις επιλογές που υπάρχουν.

  1. Εντομοκτόνα gel : Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση για την εξόντωση των μυρμηγκιών μέσα στο σπίτι είναι σίγουρα τα gel.Η χρήση τους είναι πολύ απλή: Toποθετείς μερικές σταγόνες κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούν τα μυρμήγκια και μέσα σε μερικές μέρες εξοντώνεις ολόκληρη τη φωλιά όπου και αν είναι !
  2. Ετοιμόχρηστες παγίδες με gel : Aν πάλι δεν θέλεις να υπάρχουν εκτεθειμένες σταγόνες του φαρμάκου στον χώρο ( αν και τα σκευάσματα περιέχουν κάποιο πικραντικό παράγοντα ώστε να μην γίνει κατάποσή τους από παιδιά ή κατοικίδια ) , μπορείς να χρησιμοποιήσεις παγίδες οι οποίες περιέχουν μέσα το gel και λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
  3. Μικροκoκκώδη εντομοκτόνα : Mε τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και ένα νέο , καινοτόμο προϊόν σε μορφή σκόνης , το Mirmex .To Μirmex είναι ένα κοκκώδες εντομοκτόνο δόλωμα για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.Μπορείτε να το διασκορπίσετε πάνω ή κοντά σε μυρμηγκοφωλιές ή σε επιφάνειες που περπατάνε τα μυρμήγκια.Μετά τη κατάποση του δολώματος το μυρμήγκι μεταφέρει το φάρμακο στην αποικία , με αποτέλεσμα την καταστροφή ολόκληρης της φωλιάς !
  4. Ψειρόσκονες: Σκόρπισέ τες γύρω από τις φωλιές αλλά και στις επιφάνειες που περπατάνε τα μυρμήγκια μέχρι να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα σκόνης.Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά εντομοκτόνα με άμεση δράση.Τέτοια σκευάσματα είναι το Sospin και το Duracid.
  5. Υγρά εντομοκτόνα: ‘Oπως και στα βιολογικά έτσι και στα χημικά εντομοκτόνα υπάρχουν πολλά σκευάσματα , ετοιμόχρηστα και μη , τα οποία μπορούμε να ραντίσουμε στις επιφάνειες που περπατούν τα μυρμήγκια και να τα εξοντώσουμε.Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν αυτά τα εντομοκτόνα σε σχέση με τα αντίστοιχα βιολογικά είναι ότι μετά το ψέκασμα διατηρούνται στην επιφάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα , πράγμα που τα κάνει ιδιαίτερα αποτελεσματικά.Μερικά πολύ αποτελεσματικά υγρά εντομοκτόνα είναι τα Draker RTU , Zapi , Fendona , Mastercid micro , Killmethrin και πολλά άλλα
ψειρόσκονη

Μυρμήγκια στο σπίτι καταπολέμηση

Επέλεξε τα σκευάσματα που επιθυμείς και καταπολέμησε τα μυρμήγκια στο σπίτι σου άμεσα και αποτελεσματικά.

Και μην ξεχνάς…όταν εφαρμόζουμε εντομοκτόνα σκευάσματα , είτε βιολογικά είτε όχι , πρέπει πάντα να παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις , όπως γάντια και μάσκα !

ΤΙP : Οι Γεωπόνοι μας είναι πάντα στη διάθεσή σας.Μπορείτε να τους καλέσετε στα τηλέφωνα επικοινωνίας του eshop και να σας δώσουν τις συμβουλές τους εντελώς ΔΩΡΕΑΝ !

 

Ευχόμαστε να βρήκατε το άρθρο για το πως αντιμετωπίζουμε τα μυρμήγκια στο σπίτι χρήσιμο !

Στέργιος Δεμίρης , Γεωπόνος ΑΠΘ

Το φθινόπωρο απαιτεί χαλκούς
Παντζάρι: όλα τα μυστικά για την καλλιέργειά του!
Κατηγορίες
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες