σκνίπες στο σπίτι αντιμετώπιση

Σκνίπες στο σπίτι αντιμετώπιση: 5+1 τρόποι !

Σκνίπες στο σπίτι αντιμετώπιση

”Πως να διώξω τις σκνίπες από το σπίτι μου;” Αυτή είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που ακούει κάθε Γεωπόνος και Απεντομωτής..

Και όχι άδικα. Οι σκνίπες όταν βρίσκονται σε μεγάλους πληθυσμούς μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικές και δυνητικά επικίνδυνες μάλιστα.

Αν και εσύ ψάχνεις τρόπους να απαλλαγείς από τις σκνίπες στο σπίτι και στο μπαλκόνι σου , τότε είσαι στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις τα πάντα για τις ενοχλητικές σκνίπες , καθώς επίσης και όλους τους τρόπους για να τις καταπολεμήσεις αποτελεσματικά !

Σκνίπες

Η Σκνίπα ή φλεβοτόμος όπως αλλιώς λέγεται είναι δίπτερο έντομο με την κοινή ονομασία νηματόκερα της οικογενείας των ψυχωδιδών και ιδιαίτερα του γένους Phlebotomus. Αντίθετα με το κουνούπι είναι πολύ μικρότερη, 2 με 3 χιλιοστά και αθόρυβη.

σκνίπες πως φεύγουν

Σκνίπες στο σπίτι αντιμετώπιση

Η αρσενική σκνίπα τρέφεται αποκλειστικά και μόνο με χυμούς φυτών (για αυτό και βλέπουμε συχνά σκνίπες στα φυτά μας) και άλλες γλυκές ουσίες και συνεπώς δεν τσιμπάει ανθρώπους και κατοικίδια. Αντίθετα η θηλυκή χρειάζεται και αίμα τόσο για να τραφεί όσο και για να μεγαλώσει τα αυγά της.

Οι σκνίπες είναι νυκτόβια κατά βάση έντομα. Δραστηριοποιούνται κυρίως τις βραδινές ή πρωϊνές ώρες , ενώ την ημέρα κρύβονται σε σκιερά και υγρά μέρη.

Σκνίπα τσίμπημα

Όπως είπαμε μόνο οι θηλυκές σκνίπες τσιμπούν τα ζώα και τον άνθρωπο. Το τσίμπημα από σκνίπα μοιάζει αρκετά με αυτό του κουνουπιού. Στην αρχή δεν γίνεται αντιληπτό , ενώ με το πέρασμα της ώρας πορκαλεί κνησμό και φαγούρα.

Το τσίμπημα της σκνίπας τις περισσότερες φορές για τον άνθρωπο είναι απλή υπόθεση και αρκεί λίγος πάγος ή ένα Afterbait stick για μετά το τσίμπημα για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Πρέπει όμως να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι σκνίπες είναι φορείς της ελονοσίας και της Λεϊσμανίασης (Καλαζάρ) και για αυτό σε περίπτωση που τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν μετά από μερικές ημέρες καλό είναι να απευθυνθούμε στον γιατρό μας!

για μετά το τσίμπημα κουνουπιών

Σκνίπες στο σπίτι αντιμετώπιση

Πάμε να δούμε τώρα πως μπορείς να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά τις σκνίπες στο σπίτι σου…

Σκνίπες καταπολέμηση-Σκνίπες στο σπίτι αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της σκνίπας απαιτεί ένα συνδυασμό μέτρων , τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού για να είναι όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική!

1. Κράτησε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού καθαρό

Αν έχεις κήπο ή μπαλκόνι φρόντισε να μην υπάρχουν στάσιμα νερά (στο γκαζόν , στα πιάτα από γλάστρες κ.α) γιατί οι σκνίπες και αναπαράγονται σε αυτά , αλλά και κρύβονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης φρόντισε να κουρεύεις το γκαζόν και να ποτίζεις νωρίς το πρωί. Τέλος , μην αφήνεις τις τροφές του κατοικιδίου σου και τα σκουπίδια εκτεθιμένα.

2. Μείωσε τον εξωτερικό φωτισμό

Ο έντονος φωτισμός στο μπαλκόνι και στον κήπο προσελκύει πολλά έντομα , όπως κουνούπια και σκνίπες. Προσπάθησε να μειώσεις τον φωτισμό (χρησιμοποιώντας λάμπες με κίτρινο φως οι οποίες δεν είναι ελκυστικές στα έντομα) και μην ξεχνάς τα φώτα ανοιχτά τις νυχτερινές ώρες όταν δεν βρίσκεσαι στο μπαλκόνι ή στον κήπο.

3. Φύτεψε εντομοαπωθητικά φυτά για σκνίπες 

Πολλά φυτά με ιδιαίτερο άρωμα όπως η μέντα , ο δυόσμος ,  ο βασιλικός , το δενδρολίβανο , η σιτρονέλα , η λεβάντα και το μελισσόχορτο έχουν την ιδιότητα να κρατούν μακρυά έντομα όπως οι σκνίπες και τα κουνούπια !

4. Μπλόκαρε την είσοδό τους στο σπίτι

Το κυριότερο προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση της σκνίπας , αλλά και άλλων εντόμων στο σπίτι είναι η αποτροπή τους από το να εισέλθουν στον χώρο. Για αυτό καλό είναι να τοποθετήσεις σε πόρτες και  παράθυρα σίτες.

έξυπνη σίτα για μπαλκονόπορτα

Σκνίπες στο σπίτι αντιμετώπιση

5. Ψέκασε με ειδικά εντομοκτόνα για σκνίπες

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσεις τις σκνίπες στο σπίτι και στο μπαλκόνι σου είναι χωρίς αμφιβολία ο ψεκασμός για σκνίπες με εγκεκριμένα φάρμακα για σκνίπες.

Υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα στην αγορά τα οποία καταπολεμούν τις σκνίπες. Κάποια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά , ενώ κάποια άλλα όχι και τόσο.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε 3 σκευάσματα τα οποία είναι 100% αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της σκνίπας!

Το πρώτο σκεύασμα είναι το Draker RTU της εταιρείας Gemma. To συγκεκριμένο σκεύασμα είναι ένα ετοιμόχρηστο σπρει για σκνίπες , το οποίο όμως εκτός από τις σκνίπες καταπολεμάει και το 99% των εντόμων υγειονομικής σημασίας , όπως κουνούπια , αράχνες , μύγες , σαρανταποδαρούσες , ψύλλους και πολλά ακόμα.

Draker RTU 400 ml ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Σκνίπες στο σπίτι αντιμετώπιση

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ψεκάζεις μία φορά την εβδομάδα τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού (και τα φυτά) και κάθε δύο εβδομάδες τους εσωτερικούς.

Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι έχει μεγάλη υπολειμματική διάρκεια και δεν χρειάζεται να ψεκάζεις συνέχεια!

Επίσης το Draker υπάρχει και σε συμπυκνωμένη μορφή σε συσκευασία για 5 λίτρα νερό (Draker 10.2 cs 50ml) , αλλά και για 30 λίτρα νερό (Draker 10.2 300ml), σε περίπτωση που ο χώρος σου είναι μεγάλος.

Draker 10.2 cs 50 ml εντομοκτόνο

Σκνίπες στο σπίτι αντιμετώπιση

Το Draker είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για σκνίπες και κουνούπια αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μας !

Άλλο ένα εξαιρετικό εντομοκτόνο για σκνίπες είναι το Zapi. To Zapi όπως και το Draker έχει μεγάλη υπολειμματική διάρκεια , λόγω των τριών δραστικών ουσιών που περιέχει και προσφέρει άριστη προστασία από τις σκνίπες , αλλά και τα κουνούπια !

ZAPI 50ml εντομοκτόνο για κουνούπια εξωτερικού χώρου

Σκνίπες στο σπίτι αντιμετώπιση

Αν όμως δε θέλεις να ψεκάσεις το σπίτι σου με χημικά εντομοκτόνα (σε διαβεβαιώνουμε όμως ότι έιναι απόλυτα ασφαλή) , τότε πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει πλέον και ένα βιολογικό φάρμακο για σκνίπες σε μορφή σπρέι από φυσικό πύρεθρο , το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό τόσο στην αντιμετώπιση της σκνίπας όσο και σε άλλων εντόμων όπως κουνούπια , αράχνες , βρωμούσες , σαρανταποδαρούσες κ.α.

φυσικός πύρεθρος pyranthenum

Σκνίπες στο σπίτι αντιμετώπιση

Το μοναδικό του μειονέκτημα σε σχέση με τα προηγούμενα εντομοκτόνα που αναφέραμε ότι πρέπει να το ψεκάζεις συχνότερα για να είναι αποτελεσματικό (κάθε 10 ημέρες περίπου σε εσωτερικούς χώρους και κάθε 5 ημέρες σε εξωτερικούς).

Όποιο από τα παραπάνω σκεύασμα και να επιλέξεις να είσαι σίγουρος/η ότι θα απαλλαγείς από τις σκνίπες γρήγορα και αποτελεσματικά !

6. Προστάτεψε το σώμα σου αλλά και το κατοικίδιό σου

Τέλος , αν ο πληθυσμός της σκνίπας είναι μεγάλος δεν πρέπει να παραλείψεις να ψεκάζεις το σώμα σου με ένα αποτελεσματικό αντικουνουπικό σώματος ή έστω να φοράς ένα αντικουνουπικό βραχιόλι , καθώς επίσης και να ψεκάζεις το κατοικίδιό σου με ένα αντιπαρασιτικό σπρέι και να του φοράς ένα κολάρο για σκνίπες ώστε να το προστατέψεις από το Καλαζάρ !

άοσμο αντικουνουπικό σπρέι zz red

Σκνίπα στο σπίτι αντιμετώπιση

Ευχόμαστε το άρθρο μας να σου φάνηκε χρήσιμο!

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

Σκορπιός στο σπίτι αντιμετώπιση: 3+1 τρόποι
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της τριανταφυλλιάς ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες