fbpx

Ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για κουνούπια ;

Το καλύτερο φάρμακο για κουνούπια που δεν πρέπει να λύπει από κανένα σπίτι !

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή γεμάτη ηλιόλουστες μέρες, αποδράσεις στην φύση και όμορφες βραδιές κάτω από τα αστέρια.

Ωστόσο, μαζί με τις απολαύσεις που προσφέρει, το καλοκαίρι φέρνει μαζί του και τα κουνούπια. Αυτά τα μικρά ενοχλητικά έντομα μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα, από κνησμούς και ερεθισμούς μέχρι και σοβαρότερες ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του δάγκωματός τους (πχ ιός του Δυτικού Νείλου).

το πιο αποτελεσματικό αντικουνουπικό σπρέϊ

Το καλύτερο φάρμακο για κουνούπια

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και μόνο η ύπαρξή τους στο χώρο και αυτό το ”zzzzzzz…zzzzzzz” στα αυτιά μας , μας χαλάει τη διάθεση και διαταράσει την ευχαρίστηση των καλοκαιρινών μας δραστηριοτήτων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι απώθησης των κουνουπιών , όπως διάφορες παγίδες για κουνούπια και φυτά που διώχνουν τα κουνούπια (βασιλικός , κατιφές , σιτρονέλλα κ.α) , όμως οι πιο αποτελσματικοί τρόποι είναι τα αντικουνουπικά σώματος και τα εντομοκτόνα για κουνούπια που κυκλοφορούν στην αγορά!

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για κουνούπια της ελληνικής αγοράς και πως πρέπει να το χρησιμοποιούμε σωστά ώστε να κρατάμε τον χώρο μας καθαρό από κουνούπια.

Το καλύτερο φάρμακο για κουνούπια

Εμείς εδώ στο myAGROmarket έχουμε πειραματιστεί πολλά χρόνια με όλα τα εντομοκτόνα για κουνούπια που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Το μόνο σίγουρο που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι τα μόνα εντομοκτόνα που πραγματικά καταπολεμούν τα κουνούπια είναι αυτά που μπορείτε να προμηθευτείτε από Γεωπονικά καταστήματα.

Πολλά φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο ( super markets κ.α) υπόσχονται καταπολέμηση των κουνουπιών , αλλά στην πράξη η δράση τους είναι πολύ μικρή και για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Για αυτό πρέπει να προσέχουμε να αγοράζουμε εντομοκτόνα μόνο από Γεωπονικά κασταστήματα και από ειδικούς επιστήμονες που γνωρίζουν ποια είναι τα καλύτερα από αυτά τα εντομοκτόνα για τον σκοπό που θέλουμε να πετύχουμε.

Όπως είπαμε και νωρίτερα εμείς έχουμε δοκιμάσει όλα σχεδόν τα φάρμακα για κουνούπια που υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Κάποια από αυτά είναι αρκετά αποτελεσματικά , ενώ κάποια άλλα όχι.

Στην ερώτηση ”ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για κουνούπια” η απάντηση πλέον είναι πολύ εύκολη..

Αλλά το καλύτερο φάρμακο για κουνούπια δεν είναι ένα , αλλά δύο !

Και αυτό γιατί και τα δύο αυτά εντομοκτόνα έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορούν να μας απαλλάξουν από τα κουνούπια το ίδιο αποτελεσματικά και σίγουρα καλύτερα από κάθε άλλο.

Το πρώτο είναι το Zapi της εταιρείας Hellafarm. Το Zapi είναι ένα πολύ ισχυρό εντομοκτόνο για κουνούπια εξωτερικού χώρου .

ZAPI 50ml εντομοκτόνο για κουνούπια εξωτερικού χώρου

Το καλύτερο φάρμακο για κουνούπια

Οι 3 δραστικές ουσίες που περιέχει μας προσφέρουν γρήγορη καταπολέμηση των κουνουπιών , αλλά ταυτόχρονα και πολύ μεγάλη διάρκεια , καθώς μπορεί να παραμείνει στις επιφάνειες που ψεκάστηκε για δύο εβδομάδες τουλάχιστον.

Εκτός αυτού , το Zapi είναι αποτελεσματικό για όλα σχεδόν τα έντομα , τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Μέ έναν ψεκασμό , δηλαδή , αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τόσο τα κουνούπια , όσο και μύγες , κατσαρίδες , βρωμούσες κ.α έντομα που μπορεί να υπάρχουν στον χώρο μας!

Το δεύτερο είναι το Draker της εταιρείας Gemma. To Draker είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για κουνούπια , με τρεις δραστικές ουσίες επίσης και μεγάλεια διάρκεια δράσης έως και δύο εβδομάδες.

Draker 10.2 cs 50 ml εντομοκτόνο

Το καλύτερο φάρμακο για κουνούπια

Όπως αναφέραμε και για το Zapi , το Draker είναι πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των κουνουπιών καθώς επίσης και όλων των υπόλοιπων εντόμων!

Και τα δύο εντομοκτόνα που αναφέραμε κυκλοφορούν στο εμπόριο σε συσκευασία των 50ml , η οποία είναι αρκετή για 5 λίτρα ψεκαστικού υγρού , με το οποίο μπορούμε να ψεκάσουμε έως και 150 τ.μ επιφάνεια !

Το Draker υπάρχει και σε ετοιμόχρηστη συσκευασία των 400ml με την ονομασία Draker RTU για εύκολη εφαρμογή.

Draker RTU 400 ml ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Το καλύτερο φάρμακο για κουνούπια

Πραγματικά , όποιο από τα δύο και να διαλέξεις να είσαι σίγουρος/η ότι θα κάνει εξαιρετική δουλειά , αρκεί να το χρησιμοποιήσεις σωστά.

Πάμε να δούμε τώρα σε ποια μέρη πρέπει να ραντίσουμε για να καταπολεμήσουμε σωστά τα κουνούπια.

Τα κυριότερα μέρη που πρέπει να ψεκάζουμε για κουνούπια είναι τα μέρη στα οποία κρύβονται προφανώς.

Τέτοια μέρη είναι τα διάφορα φυτά που έχουμε στον κήπο ή το μπαλκόνι μας και το γκαζόν.

Ψεκάζοντας τα θα μειώσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον πληθυσμό των κουνουπιών και θα κάνουμε την αντιμετώπισή τους πολύ πιο εύκολη υπόθεση.

Συμπληρωματικά , καλό είναι να ψεκάζουμε και γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ώστε να τα εμποδίσουμε από το να εισέλθουν μέσα στο σπίτι μας.

Και ένα μυστικό: τα εντομοκτόνα πρέπει πάντα να τα ψεκάζουμε βραδινές ώρες και σίγουρα όχι όταν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια. Και αυτό γιατί οι πυρεθρίνες (οι δραστικές ουσίες των περισσότερων εντομοκτόνων) διασπώνται πολύ γρήγορα με το φως του ήλιου. Συνεπώς καλό είναι μέχρι το ψεκαστικό υγρό να στεγνώσει να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τις ακντίνες του ήλιου!

Τα κουνούπια είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού και μπορούν ανά πάσα στιγμή να μας χαλάσουν τη διάθεση και να μας προκαλέσουν προβλήματα , αν δεν πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα.

Εδώ στο myAGROmarket.gr έχουμε συγκεντρώσει για εσάς όλα τα απαραίτητα σκευάσματα , αλλά και την επιστημονική γνώση , για σας βοηθήσουμε να απωθήσετε και να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τα κουνούπια και όλα τα υπόλοιπα ενοχλητικά έντομα.

Μιλήστε με τους έμπειρους Γεωπόνους μας ώστε να σας καθοδηγήσουν πλήρως και να απολαύσετε ένα ξένοιαστο καλοκαίρι !

Ευχόμαστε να βρήκατε το άρθρο μας για το καλύτερο φάρμακο για κουνούπια χρήσιμο !

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

Πάστα κλαδέματος: τι είναι και πως εφαρμόζεται;
Κοκκάρι κρεμμύδι καλλιέργεια: ένας πλήρης οδηγός !

Comments (2)

  1. Γιάννης

    Πόσο υγιεινά για τον άνθρωπο είναι όλα αυτά τα φάρμακα; σε ένα σπίτι με μικρά παιδιά που παίζουν όλη μέρα στον κήπο θα τα βάζατε; Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα κουπόνια αλλά φοβόμαστε κιόλας όλα αυτά τα βαριά φάρμακα.

    • Στέργιος Δεμίρης

      Τα βιοκτόνα είναι απόλυτα ασφαλή αν χρησιμοποιούνται σωστά. Αν παρόλα αυτά έχετε αμφιβολίες υπάχουν πολύ αποτελεσματικά βιολογικά εντομοκτόνα για αυτό τον σκοπό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες