fbpx
Πως διώχνω τα περιστέρια

Πως διώχνω τα περιστέρια από το μπαλκόνι μου ;

Πως διώχνω τα περιστέρια: 6+1 αποτελεσματικοί τρόποι

Τα περιστέρια είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα ομορφότερα πτηνά που συναντάμαι πολύ συχνά μέσα σε πόλεις , σε πλατείες και πάρκα.

Έχουν προσαρμοστεί πολύ καλά στην ζωή της πόλης και για αυτό το λόγο τα βλέπουμε πολύ συχνά στα μπαλκόνια και στους κήπους μας.

Το σοβαρότερο πρόβλημα που δημιουργούν είναι ότι αφήνουν τις ακαθαρσίες τους στον χώρο μας , οι οποίες εκτός του ότι είναι αντιαισθητικές , είναι και βλαβερές για την υγεία τη δική μας αλλά και των κατοικιδίων μας.

Μάλιστα περιέχουν και οξέα τα οποία προκαλούν φθορές στα κάγκελα , στις τέντες , στα πλακάκια , ακόμη και στα αυτοκίνητα!

Αν αντιμετωπίζεις και εσύ πρόβλημα με τα περιστέρια και αναρωτιέσαι πως να τα διώξεις από τον χώρο σου με φυσικό τρόπο , τότε είσαι στο σωστό μέρος…

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τις καλύτερες φυσικές μεθόδους , ώστε να απαλλαγείς από τα περιστέρια μία και καλή και μάλιστα χωρίς να τα βλάψεις!

Πως διώχνω τα περιστέρια λοιπόν ;

1) Απομάκρυνε όλες τις πηγές φαγητού και νερού

Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο φαγητό και νερό στον χώρο σου είναι σχετικά απίθανο να σε επισκεφτούν περιστέρια.

Για αυτό μάζεψε ότι τρόφιμο μπορεί να υπάρχει πεταμένο στον γύρο χώρο (τροφές κατοικιδίων , φρούτα , λαχανικά κ.α) , μην αφήνεις να υπάρχουν πουθενά στάσιμα νερά και αν έχεις κάποιον κάδο απορριμάτων σε εξωτερικό χώρο , φρόντισε να είναι πάντα κλειστός.

2) Κρέμασε παλιά CD

Το αντακλανώμενο φως ενοχλέι πολύ τα περιστέρια με αποτέλεσμα να τα απωθεί. Για αυτό μπορείς να κρεμάσεις σε μερικά σημεία του μπαλκονιού παλιά CD  ή ακόμη καλύτερα ειδική απωθητική ταινία πτηνών οι οποίες λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

απωθητική ταινία πτηνών

Πως διώχνω τα περιστέρια

3) Τοποθέτησε απωθητικές ακίδες πτηνών

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους απώθησης των περιστεριών είναι η τοποθέτηση ειδικών ακίδων , οι οποίες δεν επιτρέπουν στα περιστέρια να κάτσουν στην επιφάνεια που έχουν τοποθετηθεί. Τοποθέτησε τα καρφιά για περιστέρια σε όλα τα σημεία που μπορεί να σταθούν στον χώρου σου. Τοποθετούνται πολύ εύκολα και γρήγορα!

απωθητικές ακίδες περιστεριών

Πως διώχνω τα περιστέρια

4) Τοποθέτησε ειδικό δίχτυ για περιστέρια

Ένας ακόμα πολύ αποτελεσματικός τρόπος απώθησης των περιστεριών , αλλά και όλων των πτηνών γενικότερα είναι το δίχτυ για περιστέρια και πουλιά που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Απλά τοποθέτησέ το έτσι ώστε κανένα πτηνό να μην μπορεί να εισβάλει στο μπαλκόνι σου!

δίχτυ για περιστέρια πουλιά γάτες grasher

Πως διώχνω τα περιστέρια

5) Τοποθέτησε ψεύτικα ομοιώματα πουλιών

Ακόμη μία λύση στο πρόβλημά σου είναι και η τοποθέτηση ψεύτικων αρπακτικών πτηνών τα οποία φοβούνται τα περιστέρια. Προμηθεύσου , λοιπόν το πιο αληθοφανές που θα βρεις και κρέμασέ το στο μπαλκόνι σου.

Αυτός ο τρόπος αρχικά είναι αρκετά αποτελεσματικός , αλλά στην πορεία θα καταλάβεις ότι τα περιστέρια αρχίζουν να το συνηθίζουν με αποτέλεσμα να μην τους προκαλεί φόβο.

απωθητικό πουλί για περιστέρια

Πως διώχνω τα περιστέρια

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να του αλλάζεις ακόμη και καθημερινά θέση στο μπαλκόνι σου ώστε τα περιστέρια να καθυστερήσουν να το συνηθίσουν και να σταματήσουν να σε επισκέπτονται!

6) Χρησιμοποίησε ένα ειδικό απωθητικό περιστεριών

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απώθησης των περιστεριών είναι χωρίς αμφιβολία η χρήση ειδικών απωθητικών για περιστέρια τα οποία μπορείς να προμηθευτείς από Γεωπονικά καταστήματα.

Το πιο αποτελεσματικό που θα βρεις στο εμπόριο είναι το απωθητικό για περιστέρια Bird X gel , το οποίο αν χρησιμοποιηθεί σωστά δίνει θεαματικά αποτελέσματα!

απωθητικό περιστεριών bird x gel 1lit stac

Πως διώχνω τα περιστέρια

Πρόκειται για ένα 100% φυσικό προϊόν , η μυρωδιά του οποίο προκαλεί δυσαρέσκια στα περιστέρια , με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τον χώρο. Μάλιστα , είναι απόλυτα ασφαλές τόσο για εμάς , όσο και για τα κατοικίδιά μας!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι τα απλώσεις ομοιόμορφα το gel στα σημεία που αρέσει στα περιστέρια να κάθονται.

Το μυστικό για να λειτουργήσει σωστά το Bird X είναι να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή του κάθε 48 ώρες μέχρι να αντιληφθείς ότι τα περιστέρια έχουν σταματήσει να σε επισκέπτονται. Συνήθως 3-4 φορές είναι αρκετές !

7) Κάλεσε κάποιον ειδικό

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχεις την όρεξη ή τον χρόνο να κάνεις όλα ή έστω μερικά από αυτά που αναφέραμε σε αυτό το άρθρο , μπορείς πάντα να καλέσεις ένα ειδικό συνεργείο , το οποίο θα αναλάβει να τα κάνει αυτό για εσένα , χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθείς καθόλου!

Η απώθηση των περιστεριών δεν είναι μία πολύ απλή διαδικασία και μπορεί να χρειαστεί κάποιο εύλογο χρονικά διάστημα ώστε να επιτευχθεί. Αν όμως ακολουθήσεις σωστά τα βήματα που αναφέραμε σε αυτό το άρθρο να είσαι σίγουρος/η ότι θα απαλλαγείς από τα περιστέρια μία και καλή !

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

Ράντισμα αμπελιού με χαλκό και θειάφι: Πότε και γιατί ;
Η σωστή φροντίδα των Μπονσάι !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες