fbpx
ράντισμα για κουνούπια

Ράντισμα για κουνούπια: πότε , πως και με ποια σκευάσματα ;

Ράντισμα για κουνούπια…όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε !

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή γεμάτη ηλιόλουστες μέρες, αποδράσεις στην φύση και όμορφες βραδιές κάτω από τα αστέρια.

Ωστόσο, μαζί με τις απολαύσεις που προσφέρει, το καλοκαίρι φέρνει μαζί του και τα κουνούπια. Αυτά τα μικρά ενοχλητικά έντομα μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα, από κνησμούς και ερεθισμούς μέχρι και σοβαρότερες ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του δάγκωματός τους (πχ ιός του Δυτικού Νείλου).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και μόνο η ύπαρξή τους στο χώρο και αυτό το ”zzzzzzz…zzzzzzz” στα αυτιά μας , μας χαλάει τη διάθεση και διαταράσει την ευχαρίστηση των καλοκαιρινών μας δραστηριοτήτων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι απώθησης των κουνουπιών , όπως διάφορες παγίδες για κουνούπια και φυτά που διώχνουν τα κουνούπια (βασιλικός , κατιφές , σιτρονέλλα κ.α) , όμως οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι είναι τα αντικουνουπικά σώματος και τα εντομοκτόνα για κουνούπια που κυκλοφορούν στην αγορά!

άοσμο αντικουνουπικό σπρέι zz red

Ράντισμα για κουνούπια

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως να κάνουμε σωστά το ράντισμα για κουνούπια μέσα και έξω από το σπίτι.

Ράντισμα για κουνούπια

Για να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τα κουνούπια πρέπει αρχικά να ραντίσουμε τα μέρη στα οποία κρύβονται.

Αν έχουμε κήπο ή μπαλκόνι πρέπει όπως και δίποτε να τα ψεκάζουμε τα φυτά και το γκαζόν , καθώς αποτελούν ιδανική κρυψώνα για τα κουνούπια .

Εκτός από τα φυτά όμως πρέπει να ψεκάζουμε και τους τόιχους και τα γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες έξω από το σπίτι ώστε να μην επιτρέψουμε στα κουνούπια να μπούνε μέσα.

Τέλος πρέπει να ψεκάζουμε και τους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!

Ράντισμα για κουνούπια: ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά εντομοκτόνα ;

Όπως μπορούμε πολύ εύκολα να αντιληφθούμε δεν αρκεί απλά να ψεκάσουμε όλους τους χώρους εντός και εκτός του σπιτιού για να καταπολεμήσουμε τα κουνούπια , αλλά πρέπει να το κάνουμε και με τα σωστά εντομοκτόνα.

Και αυτό γιατί αν τα εντομοκτόνα που θα επιλέξουμε δεν είναι αποτελεσματικά εναντίων των κουνουπιών θα έχουμε κάνει μία τρύπα στο νερό !

Εμείς εδώ στο myAGROmarket έχουμε πειραματιστεί πολλά χρόνια με όλα τα εντομοκτόνα για κουνούπια που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Το μόνο σίγουρο που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι τα μόνα εντομοκτόνα που πραγματικά καταπολεμούν τα κουνούπια είναι αυτά που μπορείτε να προμηθευτείτε από Γεωπονικά καταστήματα.

Πολλά φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο ( super markets κ.α) υπόσχονται καταπολέμηση των κουνουπιών , αλλά στην πράξη η δράση τους είναι πολύ μικρή και για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Για αυτό πρέπει να προσέχουμε να αγοράζουμε εντομοκτόνα μόνο από Γεωπονικά κασταστήματα και από ειδικούς επιστήμονες που γνωρίζουν ποια είναι τα καλύτερα από αυτά τα εντομοκτόνα για τον σκοπό που θέλουμε να πετύχουμε.

Όπως είπαμε και νωρίτερα εμείς έχουμε δοκιμάσει όλα σχεδόν τα φάρμακα για κουνούπια που υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Κάποια από αυτά είναι αρκετά αποτελεσματικά , ενώ κάποια άλλα όχι.

Από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα οφείλουμε να πούμε ότι δύο βιοκτόνα μας έχουν κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση και έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορούν να μας απαλλάξουν από τα κουνούπια το ίδιο αποτελεσματικά και σίγουρα καλύτερα από κάθε άλλο.

Το πρώτο είναι το Zapi της εταιρείας Hellafarm. Το Zapi είναι ένα πολύ ισχυρό εντομοκτόνο για κουνούπια εξωτερικού χώρου .

ZAPI 50ml εντομοκτόνο για κουνούπια εξωτερικού χώρου

Ράντισμα για κουνούπια

Οι 3 δραστικές ουσίες που περιέχει μας προσφέρουν γρήγορη καταπολέμηση των κουνουπιών , αλλά ταυτόχρονα και πολύ μεγάλη διάρκεια , καθώς μπορεί να παραμείνει στις επιφάνειες που ψεκάστηκε για δύο εβδομάδες τουλάχιστον.

Εκτός αυτού , το Zapi είναι αποτελεσματικό για όλα σχεδόν τα έντομα , τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Μέ έναν ψεκασμό , δηλαδή , αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τόσο τα κουνούπια , όσο και μύγες , κατσαρίδες , βρωμούσες κ.α έντομα που μπορεί να υπάρχουν στον χώρο μας!

Το δεύτερο είναι το Draker της εταιρείας Gemma. To Draker είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για κουνούπια , με τρεις δραστικές ουσίες επίσης και μεγάλεια διάρκεια δράσης έως και δύο εβδομάδες.

Draker 10.2 cs 50 ml εντομοκτόνο

Ράντισμα για κουνούπια

Όπως αναφέραμε και για το Zapi , το Draker είναι πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των κουνουπιών καθώς επίσης και όλων των υπόλοιπων εντόμων!

Και τα δύο εντομοκτόνα που αναφέραμε κυκλοφορούν στο εμπόριο σε συσκευασία των 50ml , η οποία είναι αρκετή για 5 λίτρα ψεκαστικού υγρού , με το οποίο μπορούμε να ψεκάσουμε έως και 150 τ.μ επιφάνεια !

Το Draker υπάρχει και σε ετοιμόχρηστη συσκευασία των 400ml με την ονομασία Draker RTU για εύκολη εφαρμογή.

Draker RTU 400 ml ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Ράντισμα για κουνούπια

Πραγματικά , όποιο από τα δύο και να διαλέξεις να είσαι σίγουρος/η ότι θα κάνει εξαιρετική δουλειά , αρκεί να το χρησιμοποιήσεις σωστά.

Τέλος , αν για κάποιο λόγο δεν θέλουμε να ραντίζουμε με βιοκτόνο μέσα στο σπίτι (πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα βιοκτόνα είναι απόλυτα ασφαλή για χρήση σε εσωτερικούς χώρους!) , τότε μπορούμε να κάνουμε και βιολογικό ράντισμα για κουνούπια .

Υπάρχει στην αγορά ένα πολύ αποτελεσματικό οικολογικό εντομοκτόνο spray το οποίο καταπολεμά αποτελεσματικά τόσο τα κουνούπια , όσο και τα υπόλοιπα έντομα !

Permanent Neudorff 500ml οικολογικό εντομοκτόνο

Ράντισμα για κουνούπια

Και εκτός αυτού υπάρχει πλέον και ένα εξαιρετικό οικολογικό απωθητικό κουνουπιών με σιτρονέλα για εσωτερικούς χώρους , για ακόμα μεγαλύτερη προστασία !

απωθητικό κουνουπιών citronella gel

Ράντισμα για κουνούπια

Και ένα μυστικό: τα εντομοκτόνα πρέπει πάντα να τα ψεκάζουμε βραδινές ώρες και σίγουρα όχι όταν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια. Και αυτό γιατί οι πυρεθρίνες (οι δραστικές ουσίες των περισσότερων εντομοκτόνων) διασπώνται πολύ γρήγορα με το φως του ήλιου. Συνεπώς καλό είναι μέχρι το ψεκαστικό υγρό να στεγνώσει να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τις ακντίνες του ήλιου!

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

 

Κάθε πότε βάζουμε θειοχαλκίνη στα φυτά ;
Πότε ρίχνουμε θειάφι στις ντομάτες ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες