fbpx
Φάρμακο για σκουλήκια υγρασίας

Ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για σκουλήκια υγρασίας ;

Το καλύτερο φάρμακο για σκουλήκια υγρασίας

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε το φθινόπωρο σε κάθε σπίτι με αυλή και όχι μόνο έιναι τα μαύρα σκουλήκια υγρασίας.

Κάνουν την εμφάνισή τους κατά εκατοντάδες , βρωμίζοντας τον χώρο μας και εισβάλουν ακόμη και μέσα στα σπίτια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι ευχάριστο θέαμα για κανέναν μας και ψάχνουμε τρόπους για να τα ξεφοτωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν και εσύ αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα , τότε είσαι στο σωστό σημείο!

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείς από τα μαύρα σκουλήκια υγρασίας και θα σου αποκαλύψουμε ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για σκουλήκια υγρασίας αυτή τη στιγμή!

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά , όμως…

Τι είναι τα μαύρα σκουλήκια υγρασίας;

μαύρα σκουλήκια υγρασίας

Φάρμακο για σκουλήκια υγρασίας

Τα σκουλήκια υγρασίας (Millipedes) είναι έντομα τα οποία ανήκουν στην τάξη Διπλόποδα , γνωστά και ως χιλιόποδα.

Έχουν δύο ζεύγη ποδιών σε όλο το σώμα τους , το οποίο αποτελείται από 20 έως 100 τμήματα ανάλογα με το είδος.

Κινούνται πολύ αργά και όταν αντιληφθούν κίνδυνο κουλουριάζονται για να κρυφτούν.

Τα μαύρα σκουλήκια υγρασίας δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο , καθώς ούτε δαγκώνουν , ούτε έχει αποδειχθεί ότι είναι φορείς ασθενειών.

Παρόλα αυτά είναι πολύ αντιαισθητικά και μυρίζουν πολύ έντονα όταν πεθάνουν και είναι σε φάση αποσύνθεσης.

Ζουν μέσα στο χώμα , κάτω από πέτρες ή σωρούς ξύλων και μετά από έντονες βροχοπτώσεις ή συνθήκες έντονης υγρασίας βγαίνουν από τις φωλιές τους και εισβάλουν σε κατοικίες και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις.

Τέλος , τρέφονται αποκλειστικά με οργανική ουσία σε αποσύνθεση.

Αφού μάθαμε τι είναι , που ζούνε , και πότε εμφανίζονται , πάμε να δούμε και τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Μαύρα σκουλήκια υγρασίας αντιμετώπιση:

1) Πρόληψη

Αρχικά , ξέροντας που ζούνε και πότε εμφανίζονται , θα πρέπει να παίρνουμε πάντα κάποια προληπτικά μέτρα ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισής τους , ή έστω τον αριθμό τους.

Καλό είναι να μην αφήνουμε σωρούς από κομμένα χόρτα στο γκαζόν μας , καθώς επίσης και πέτρες , ξύλα , χαρτόνια και γενικά μεγάλα αντικείμενα πάνω σε χωμάτινες επιφάνειες , καθώς αποτελούν ιδανικά μέρη για γίνουν φωλιά από τα σκουλήκια υγρασίας!

σκουλήκια υγρασίας

Φάρμακο για σκουλήκια υγρασίας

Επίσης δεν πρέπει να κατά τους φθινοπωρινούς μήνες να ποτίζουμε με μεγάλες ποσότητες νερού το γκαζόν μας (εκτός και αν είναι απαραίτητο) , γιατί όπως είπαμε με την πολλή υγρασία τα σκουλήκια υγρασίας βγαίνουν από τις φωλιές τους και ξεκινούν να εισβάλουν στον χώρο μας.

 2) Καταπολέμηση

Από τη στιγμή που αρχίζουμε να βλέπουμε μαύρα σκουλήκια υγρασίας να σέρνονται στο τσιμέντο , στα πλακάκια και πάνω στους τοίχους του σπιτιού μας , κρίνεται απαραίτητη η καταπολέμησή τους , καθώς δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί χρόνο.

Η αντιμετώπιση των σκουληκιών υγρασίας γίνεται με δύο τρόπους και το ιδανικό είναι να εφαρμόζουμε ταυτόχρονα και τους δύο για να δούμε τα σωστά αποτελέσματα που θέλουμε:

Ο πρώτος είναι με εφαρμογή εντομοκτόνων εδάφους στο γκαζόν ή στο χώμα (πχ λαχανόκηπους κ.α) , καθώς αυτά είναι τα μέρη από τα οποία ξεκινούν να κάνουν τις ΄΄επιδρομές΄΄ τους.

Τα εντομοκτόνα εδάφους αποτελούν μία πολύ καλή λύση στο πρόβλημα , αλλά από μόνα τους δεν μπορούν να προσφέρουν πλήρη αντιμετώπιση των σκουληκιών υγρασίας (και πολλοί από εμάς δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε ισχυρά εντομοκτόνα στον κήπο μας).

Για αυτό κρίνεται απαραίτητη και η εφαρμογή εγκεκριμένων εντομοκτόνων υγειονομικής σημασίας για την σωστή αντιμετώπισή τους.

Και εδώ είναι που πρέπει να δώσουμε την μεγαλύτερη προσοχή.

Εδώ στο myAGROmarket.gr έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές τα τελευταία δέκα χρόνια το πρόβλημα των σκουληκιών υγρασίας και έχουμε καταλήξει σε κάποια εντομοκτόνα, τα οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τα υπόλοιπα.

Αρχικά , το πρώτο πράγμα που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι καλύτερα εντομοκτόνα για την αντιμετώπιση των μαύρων σκουληκιών υγρασίας είναι αυτά που είναι σε μορφή σκόνης (αυτά που ο περισσότερος κόσμος τα γνωρίζει και ώς ”ψειρόσκονες”).

Από όλες τις ”ψειρόσκονες” που έχουμε δοκιμάσει οι καλύτερες για την αντιμετώπιση των σκουληκιών υγρασίας είναι αυτές που περιέχουν την δραστική ουσία cypermethrin.

Η ”ψειρόσκονη” με την μεγαλύτερη συγκέντρωση σε cypermethrin είναι η Duracid της εταιρείας Gemma.

duracid 200gr ψιροσκονη gemma

Το καλύτερο φάρμακο για σκουλήκια υγρασίας

Μετά από πολλά χρόνια δοκιμών μπορούμε να σας πούμε με ασφάλεια ότι το Duracid είναι το καλύτερο φάρμακο για σκουλήκια υγρασίας αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκορπίσουμε ομοιόμορφα το Duracid στα σημεία που περπατάνε τα σκουλήκια υγρασίας , δηλαδή στο γκαζόν ή στο χώμα και στα πλακάκια ή στο τσιμέντο γύρω από το σπίτι μας.

Τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά.. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε !

Στα ηλεκτρονικά ράφια τους myAGROmarket.gr μπορείτε να βρείτε το Duracid σε συσκευασίες των 200gr και του ενός κιλού.

Το καλύτερο φάρμακο για σκουλήκια υγρασίας: Επίλογος

Τα μαύρα σκουλήκια υγρασίας αποτελούν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για κάθε σπίτι τους φθινοπωρινούς μήνες και η αντιμετώπισή τους κρίνεται απαραίτητη.

Αν όμως ακολουθήσουμε ένα σωστό πρόγραμμα καταπολέμησης μπορούμε να τα διώξουμε από τον χώρο μας αποτελεσματικά!

Πολλές φορές κρίνεται απαραίτητη όμως και η εφαρμογή εντομοκτόνου στους τοίχους του σπιτιού ή ακόμη και μέσα στο σπίτι.

Σε αυτή την περίπτωση οι σκόνες είναι λίγο δύσκολο να εφαρμοστούν. Για αυτό το λόγο πρέπει να ψεκάσουμε με κάποιο υγρό εντομοκτόνο.

Οι καλύτερες επιλογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση των σκουληκιών υγρασίας είναι το Draker RTU (εφόσον θέλουμε ένα ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο) και το Tator Gold (εφόσον θέλουμε να ψεκάσουμε μεγάλες επιφάνειες).

Και τα δύο αυτά εντομοκτόνα μας έχουν δώσει άριστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των μαύρων σκουληκιών υγρασίας όλα αυτά τα χρόνια , καθώς η υπολειμματική τους διάρκεια είναι πολύ μεγάλη και εξοντώνουν τα σκουλήκια υγρασίας (και όλα τα υπόλοιπα έντομα εννοείται) για μεγάλο χρονικό διάστημα με μία μόνο εφαρμογή!

Ψεκάζουμε τους τοίχους και τις εισόδους του σπιτιού μας (πόρτες , παράθυρα) , ώστε να εμποδίσουμε τα σκουλήκια υγρασίας από το να εισέλθουν στον χώρο μας.

Το καλύτερο φάρμακο για σκουλήκια υγρασίας: Επίλογος

Τα μαύρα σκουλήκια υγρασίας αποτελούν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για κάθε σπίτι τους φθινοπωρινούς μήνες και η αντιμετώπισή τους κρίνεται απαραίτητη.

Αν όμως ακολουθήσουμε ένα σωστό πρόγραμμα καταπολέμησης μπορούμε να τα διώξουμε από τον χώρο μας αποτελεσματικά!

Ευχόμαστε το άρθρο μας ”Το καλύτερο φάρμακο για σκουλήκια υγρασίας” να σας φάνηκε χρήσιμο !

Οι γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

Grow Well POWER: Το απόλυτο λίπασμα για καρπόδεση ντομάτας !
Ποιο είναι το καλύτερο απωθητικό σκύλων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες