fbpx
ψύλλοι στο στρώμα αντιμετώπιση

Ψύλλοι στο στρώμα : πως να τους αντιμετωπίσεις σε 3 απλά βήματα

Ψύλλοι στο στρώμα

Οι ψύλλοι είναι μικρά άπτερα έντομα τα οποία τρέφονται με αίμα ανθρώπων και ζώων.

Είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά έντομα τα οποία μπορούν να εισβάλλουν στον χώρο μας.

Το τσίμπημά τους προκαλεί κνησμό , ερεθισμό και μπορεί να μεταδώσει και διάφορες ασθένειες.

Τα μέρη του σπιτιού που οι ψύλλοι επισκέπτονται συχνά είναι τα κρεβάτια και τα στρώματα και αυτό συμβαίνει όταν εμείς ή το κατοικίδιο μας ξαπλώνουμε πάνω τους , για να τραφουν με το αίμα μας.

ψύλλοι

Πως μπορείς να καταλάβεις αν υπάρχουν ψύλλοι στο στρώμα σου ;

Αν έχεις συχνή φαγούρα στα κάτω άκρα του σώματός σου και παράλληλα κοκκινίλες και φαγούρα τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ψύλλοι στο στρώμα σου.

Ψάξε καλά το στρώμα σου για μαύρα μικρά στίγματα. Οι ψύλλοι αφήνουν τις ακαθαρσίες τους στο στρώμα και μπορείς να τις εντοπίσεις εύκολα σε ένα λευκό στρώμα.

Αν έχεις κατοικίδιο , καλό είναι πρώτα να ψάξεις για ψύλλους και στον χώρο που κοιμάται καθώς είναι η κύρια εστία ψύλλων στο σπίτι.

Πρόγραμμα επιβραύβευσης myAGROmarket.Κέρδισε πόντους και εξαργύρωσέ τους όποτε θέλεις!

Πως να αντιμετωπίσεις τους ψύλλους στο στρώμα σου ;

Από τη στιγμή που υποψιάζεσαι ή είσαι σίγουρος/η ότι υπάρχουν ψύλλοι στο στρώμα σου πρέπει επειγόντως να κάνεις κάποιες ενέργειες για την απομάκρυνσή τους πριν εξαπλωθούν και γίνουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

-Το πρώτο που πρέπει να κάνεις έιναι να βάλεις για πλύσιμο τα σεντόνια , τις μαξιλαροθήκες κλπ στους 60οC , για να εξοντώσεις τους ψύλλους που είναι πάνω τους και τα αυγά τους.

-Έπειτα πρέπει να καθαρίσεις καλά το στρώμα και να το ψεκάσεις με ένα φυσικό , δυνατό φάρμακο για ψύλλους , το οποίο έχει έγκριση για χρήση σε στρώματα.

Τέτοια σκευάσματα υπάρχουν πλέον πάρα πολλά στην αγορά , αλλά λίγα είναι αποτελεσματικά. Το πιο δραστικό από αυτά με διαφορά είναι το Mattress της εταιρίας Protecta.

σπρει για ακάρεα στρωμάτων mattress

Είναι ένα σκεύασμα με δραστική ουσία Geraniol (φυτική ουσία) , το οποίο εξοντώνει και απωθεί αποτελεσματικά από τα στρώματα ψύλλους , κοριούς και ακάρεα !

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι καλό είναι να ψεκάζουμε και προληπτικά τα στρώματά μας κάθε 2-3 μήνες με το συγκεκριμένο σκεύμασμα για να αποτρέψουμε αρχικά τους ψυλλους από το εγκατασταθούν πάνω τους !

-Πρέπει να αφήσεις το στρώμα σε ένα μέρος εκτός του σπιτιού που το βλέπει ο ήλίος και να αερίζεται καλά. Αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αμομάκρυνση των ψύλλων.

-Τέλος , εκτός από την καθαριότητα του στρώματος πρέπει να να ψεκάσουμε και τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού με ένα ισχυρό φάρμακο για ψύλλους , ώστε να τους εξοντώσουμε αποτελεσματικά και να μην επανεμφανιστούν.

Draker 10.2 cs 50 ml εντομοκτόνο

Οι ψύλλοι μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα όταν εντοπιστούν στο στρώμα μας , αλλά με τις σωστές κινήσεις μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς μία και καλή !

Ελπίζουμε να βρήκατε το άρθρο μας ”ψύλλοι στο στρώμα πως τους αντιμετωπίζω” χρήσιμο !

Στέργιος Δεμίρης , Γεωπόνος ΑΠΘ

Ψύλλοι στο σπίτι : πως τους αντιμετωπίζω ; (+1 μυστικό)
Πως να προστατεύσω τα φυτά μου από τον καύσωνα; (+1 μυστικό)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες