fbpx
διατροφή κουταβιού

Διατροφή κουταβιού: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις !

Διατροφή κουταβιού..μερικές χρήσιμες συμβουλές!

Οι πρώτοι μήνες της ζωής ενός σκύλου είναι και οι σημαντικότεροι της ζωής του διατροφικά. Σε αυτό το στάδιο ο σκύλος αναπτύσσεται γρήγορα και η δίαιτά του παίζει τεράστιο ρόλο και καθορίζει σε σημαντικό βαθμό πόσο υγιές και δυνατό θα είναι το κουτάβι σου ως ενήλικος σκύλος.

Διατροφικά λάθη σε αυτή τη φάση της ζωής του , μπορεί να του δημιουργήσουν προβλήματα που θα απασχολήσουν τόσο το ίδιο , όσο και εσένα στο μέλλον.

Καταλαβαίνεις , λοιπόν , ότι η διατροφή του κουταβιού σου πρέπει να είναι σωστή και συγκεκριμένη τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή της ενηλικίωσής του!

κουτάβι

Διατροφή κουταβιού

Πότε ενηλικιώνεται ένα κουτάβι ;

Η στιγμή της ενηλικίωσης του κουταβιού είναι διαφορετική για κάθε φυλή σκύλου.

  • Οι μικρόσωμες φυλές , στις οποίες ο σκύλος στην ενήλικη ζωή του δεν ξεπερνάει τα 10kg βάρος (κοκόνια , μαλτέζ κ.α) ενηλικιώνονται περίπου στους 8-10 μήνες.
  • Οι μεσαίου μεγάθου φυλές , στις οποίες ο σκύλος δεν ξεπερνάει τα 25kg βάρος (ελληνικός ιχνηλάτης , coccer spaniel κ.α) ενηλικιώνονται περίπου στους 12 μήνες.
  • Οι μεγάλου μεγέθους φυλές , στις οποίες ο σκύλος δεν ξεπερνάει τα 45kg βάρος (γερμανικός ποιμενικός , λαμπραντόρ κ.α) ενηλικιώνονται περίπου στους 15 μήνες.
  • Και οι γίγας φυλές , στις οποίες ο σκύλος ξεπερνάει τα 45kg βάρους στην ενήλικη ζωή του (ελληνικός ποιμενικός , Αγίου Βερνάρδου κ.α) ενηλικιώνονται περίπου σε 18-24 μήνες.

Για να βεβαιωθείς ότι το κουτάβι σου θα έχει την σωστή ανάπτυξη μέχρι να φτάσει η στιγμή της ενηλικίωσής του θα πρέπει του παρέχεις αυστηρά ειδική τροφή για κουτάβια και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας!

Τροφή για κουτάβια viosois Vio Puppy 12kg

Διατροφή κουταβιού

Τι τροφή πρέπει να τρώει ένα κουτάβι;

Κάθε κουτάβι στον πρώτο μήνα της ζωή τους πρέπει να τρέφεται αποκλειστικά και μόνο με γάλα. Και ιδανικά με το γάλα της μητέρας του.

Σε περίπτωση όμως που για κάποιο λόγο το κουτάβι σου είναι μικρότερο του ενός μήνα και δεν υπάρχει η μητέρα του για να του προσφέρει το μητρικό της γάλα , πρέπει να το ταϊζεις αποκλειστικά με γάλα για κουτάβια που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Από τη στιγμή που θα φτάσει τις 30-40 ημέρες ζωής και θα αρχίσει σταδιακα να αναπτύσσει τα δοντάκια του μπορείς να αρχίσεις να το ταϊζεις και με ξηρά τροφή για κουτάβια.

ξηρά τροφή για κουτάβια viozois exclusive puppy

Διατροφή κουταβιού

Κάθε ποιοτική σκυλοτροφή για κουτάβια περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών , ισορροπημένο ποσοστό λιπαρών και ελάχιστα πρόσθετα και συντηρητικά!

Σκυλοτροφή για κουτάβια Reflex Plus Medium/Large Junior Αρνί 3kg

Διατροφή κουταβιού

Αρχικά , τον πρώτο καιρό καλό είναι να βρέχεις την τροφή με νερό ή ακόμα καλύτερα με γάλα για να μπορεί το κουτάβι σου να την μασήσει. Αυτό είναι απαραίτητο μέχρι τα δόντια του να έχουν αναπτυχθεί αρκετά και να μην του είναι δύσκολο να μασήσει άνετα την τροφή.

Μπορείς επίσης να ταϊζεις το κουτάβι σου και με ειδική κονσέρβα για κουτάβια , την οποία μάλιστα μπορείς να ανακατεύεις και με την ξηρά τροφή σε περίπτωση που το κουτάβι σου δεν δείχνει διάθεση να την φάει!

πατέ κονσέρβα για κουτάβια first class

Διατροφή κουταβιού

Πόσο πρέπει να τρώει ένα κουτάβι ;

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή κουταβιού , σημαίνει και σωστή ποσότητα τροφής εκτός από ποιότητα.

Η ποσότητα της τροφής που πρέπει να τρώει το κουτάβι σου εξαρτάται αρχικά από τη φυλή στην οποία ανήκει , από το βάρος που ήδη έχει , αλλά και από την τροφή που έχεις επιλέξει για τη διατροφή του.

Κάθε ποιοτική σκυλοτροφή puppy αναγράφει την ποσότητα που πρέπει να τρώει κάθε κουτάβι , ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του.

campeao σκυλοτροφή puppy 4kg

Διατροφή κουταβιού

Καλό είναι να παρακολουθείς συστηματικά το βάρος του κουταβιού σου και με την βοήθεια ενός κτηνιάτρου να το ελέγχεις ώστε να είναι στα σωστά επίπεδα ανάλογα με τη φυλή του!

Πόσες φορές την ημέρα πρέπει να τρώει ένα κουτάβι ;

Από τη στιγμή που το κουτάβι σου αρχίσει να απογαλακτίζεται και να τρώει ξηρά τροφή πρέπει να το ταϊζεις τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα ή και περισσότερες μέχρι τον τέταρτο-πεμπτο μήνα.

Σταδιακά θα πρέπει να μειώσεις τα γεύματά του σε 3 μέχρι τον ένατο μήνα και στη συνέχεια της ζωής του ως ενήλικος σκύλος καλό είναι να τρώει 2 γεύματα την ημέρα.

Και ένα μυστικό για την διατροφή κουταβιού:

Mη δίνεις στο κουτάβι σου φαγητό την ώρα που τρως ( εννοούμε να μη του δίνεις από το δικό σου φαγητό) όσο επίμονα και αν στο ζητάει. Αν κάνεις αυτό το λάθος θα σου ζητάει συνέχεια να του δίνεις από το φαγητό σου και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και χειρότερο. Δείξε χαρακτήρα , λοιπόν , ώστε να το εκπαιδεύσεις σωστά από την αρχή !

Ευχόμαστε το άρθρο μας για τη διατροφή κουταβιού να σου φάνηκε χρήσιμο !

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

 

Διατομική γη: τι είναι και πως χρησιμοποιείται ;
Ποιο είναι το πιο ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες