fbpx
το πιο ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες

Ποιο είναι το πιο ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες;

Ποιο είναι το πιο ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες;

Ένα από τα έντομα που προκαλεί φόβο στο άκουσμά του και μόνο είναι χωρίς αμφιβολία η σαρανταποδαρούσα.

Και αυτό γιατί το τσίμπημά της φημίζεται για τον πόνο που προκαλεί , ενώ μπορεί να είναι και επικίνδυνο σε κάποιες περιπτώσεις.

Αν αντιμετωπίζεις και εσύ πρόβλημα με σαρανταποδαρούσες στον χώρο σου , τότε είσαι στο σωστό μέρος.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι ακριβώς είναι οι σαρανταποδαρούσες , από που εισβάλουν στον χώρο μας και πως μπορούμε να τις καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά.

Τι είναι η  σαρανταποδαρούσα

Η σαρανταποδαρούσα είναι η κοινή ονομασία της σκαλόπενδρας ,  η οποία είναι σαρκοφάγο γένος Μυρίοποδων.

Το σώμα της είναι μεγάλο σε μήκος (5-30 εκ) και πολύ ευκίνητο. Αποτελείται από 21 ίσες ζώνες από τις οποίες ξεκινάνε ισάριθμα ζεύγη ποδιών. Στα πλάγια του κεφαλιού έχει τέσσερα μάτια και κεραίες , ενώ διαθέτει και δαγκάνες από τις οποίες εκκρίνει το δηλητήριό της.

Ο βιολογικός της κύκλος ακολουθεί τα έξης στάδια: αυγό – νυμφικά στάδια -ενήλικο , όπως στα περισσότερα αρθρόποδα. Οι νύμφες μοιάζουν με μικρές εκδοχές της ενήλικης σαρανταποδαρούσας και αποκτούν σταδιακά την ενήλικη μορφή.

Ο χρόνος ανάπτυξής της, μέχρι να φτάσει την ενηλικίωσή είναι 3 χρόνια. Το θηλυκό γεννά περίπου 50 αυγά. Είναι μακρόβια έντομα τα οποία ζουν συνήθως 7 χρόνια, και με τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να διαβιούν έως και 10 χρόνια.

Είναι νυκτόβια έντομα (κινούνται και κυνηγούν κυρίως τη νύχτα) τρέφονται  με μικρά έντομα και νεκρή οργανική ύλη.

σαρανταποδαρούσα

Ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες

Σαρανταποδαρούσα από που έρχονται

Οι σαρανταποδαρούσες είναι έντομα που λατρεύουν την υγρασία. Για αυτό και προτιμούν μέρη όπως το μπάνιο και τα υπόγεια. Στο εξωτερικό περιβάλλον ζουν κυρίως κάτω από πέτρες , ξύλα ή και σωρούς από φύλλα , μέρη δηλαδή τα οποία συγκρατούν πολύ υγρασία και στα οποία μπορούν να κυνηγήσουν διάφορα μικρά έντομα.

Σαρανταποδαρούσα τσίμπημα

Το τσίμπημα από σαρανταποδαρούσα είναι αρκετά επώδυνο , ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι και επικίνδυνο.

Λόγω του δηλητηρίου που εκκρίνει προκαλεί πρήξιμο και ερεθισμούς , ενώ λέγεται ότι μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στον θάνατο κάποια ζώα.

Σε περίπτωση δαγκώματος σε ανήλικα παιδιά απαιτούνται άμεσα πρώτες βοήθειες , καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει ο οργανισμός τους στο δηλητήριο της σαρανταποδαρούσας !

τσίμπημα από σαρανταποδαρούσα

Ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες

Πάμε τώρα να δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις σαρανταποδαρούσες στο χώρο μας.

Σαρανταποδαρούσα καταπολέμηση

Η καταπολέμηση της σαρανταποδαρούσας γενικά δεν είναι μία δύσκολη διαδικασία αρκεί να γίνει σωστά και με τα κατάλληλα σκευάσματα.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής τους είναι χωρίς αμφιβολία τα διάφορα εντομοκτόνα σκευάσματα που προμηθευόμαστε από Γεωπονικά  καταστήματα και έχουν έγκριση για χρήση σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Υπάρχουν τόσο χημικά όσο και βιολογικά σκευάσματα τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της σαρανταποδαρούσας.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε ποια από αυτά είναι τα πιο αποτελεσματικά για την καταπολέμηση της σαρανταποδαρούσας και πως θα τα χρησιμοποιήσουμε σωστά για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Σαρανταποδαρούσα καταπολέμηση με φυσικό τρόπο

Πολλοί είναι αυτοί που μας κάνουν καθημερινά την ερώτηση αν υπάρχει κάποιο βιολογικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της σαρανταποδαρούσας.

Και η αλήθεια είναι ότι πλέον υπάρχουν οικολογικά σκευάσματα στην ελληνική αγορά τα οποία έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μπορούν να αποτελέσουν μία πολύ αποτελεσματική λύση στην αντιμετώπιση της σαρανταποδαρούσας.

Από αυτά τα σκευάσματα τα δύο που έχουν δείξει τα καλύτερα αποτελέσματα είναι το Permanent και η Διατομική γη.

Το Permanent είναι ένα 100% οικολογικό εντομοκτόνο το οποίο περιέχει την δραστική ουσία φυσικό πύρεθρο , το οποίο προέρχεται από τα άνθη του χρυσάνθεμου και ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά εντομοκτόνα όταν χρησιμοποιείται σωστά.

 

Permanent Neudorff 500ml οικολογικό εντομοκτόνο

Ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες

Το συγκεκριμένο σκεύασμα για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να ψεκάζεται αποκλειστικά και μόνο σε εσωτερικούς χώρους και ποτέ σε εξωτερικούς , καθώς το φυσικό πύρεθρο διασπάται πολύ γρήγορα από της ακτίνες του ήλιου με αποτέλεσμα η δράση του να μειώνεται πολύ γρήγορα.

Συγκεκριμένα για τις σαρανταποδαρούσες πρέπει να ψεκάζουμε το πάτωμα γύρω από τους τοίχους , πόρτες , παράθυρα , μπαλκόνια και κυρίως γύρω από σιφώνια και μέρη του χώρου που κρατάνε αρκετή υγρασία (μπάνιο κλπ).

Για εξωτερικούς χώρους το μόνο αποτελεσματικό φυσικό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες είναι η Διατομική γη. Η διατομική γη είναι ένα φυσικό πέτρωμα το οποίο αν το κοιτάξουμε στο μικροσκόπιο αποτελείται από κόκκους οι οποίοι είναι τόσο αιχμηροί που μοιάζουν με σπασμένα γυαλιά.

γη διατόμων stac διατομική γη

Ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν τα έντομα περάσουν από πάνω της να σκίζει τον εξωσκελετό τους και έτσι να θανατώνονται από αφυδάτωση.

γη διατόμων σε μικροσκόπιο

Ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες

Για να καταπολεμήσουμε τις σαρανταποδαρούσες σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη διατομική γη σε μέρη που συχνάζουν και κινούνται οι σαρανταποδαρούσες όπως γύρω από τοίχους , πόρτες , αποχετεύσεις , φρεάτια , σε πλακάκια , τσιμέντο , ακόμα και μέσα στο σπίτι.

Σαρανταποδαρούσα χημική καταπολέμηση

Υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά εντομοκτόνα για την καταπολέμηση της σαρανταποδαρούσας , όμως μετά από πολλούς πειραματισμούς , εδώ στο myAGROmarket.gr έχουμε καταλήξει σε δύο σκευάσματα τα οποία έχουν δείξει τα καλύτερα αποτελέσματα από όλα τα υπόλοιπα.

Το πρώτο είναι το Mastercid micro opti , το οποίο είναι ένα πολύ ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες και άλλα βαδιστικά και ιπτάμενα έντομα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

mastercid micro opti εντομοκτόνο

Ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες

Aυτό που κάνει το Mastercid να ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα σκευάσματα στην αντιμετώπιση της σαρανταποδαρούσας είναι το γεγονός ότι μία από τις δραστικές του ουσίες είναι το φυσικό πύρεθρο , το οποίο θανατώνει τις σαρανταποδαρούσες πολύ γρηγορότερα από άλλα σκευάσματα.

Σε αντίθεση όμως με το Permanent που αναφέραμε παραπάνω εκτός από φυσικό πύρεθρο το Mastercid περιέχει ακόμα δύο δραστικές ουσίες (cypermethrin , PBO) οι οποίες του επιτρέπουν να δρα στον χώρο που ψεκάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα , έως και δύο εβδομάδων!

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αραιώσουμε το Mastercid σε δοσολογία 10ml/lit και με μία ψεκαστήρα να ψεκάσουμε τους χώρους που αναφέραμε παραπάνω.

Το δεύτερο είναι είναι το Draker RTU , το οποίο είναι ένα ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Draker RTU 400 ml ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο

Ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες

Το Draker είναι πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση μεγάλου εύρους εντόμων , όπως οι σαρανταποδαρούσες , οι ψύλλοι , οι κοριού , τα μυρμήγκια , τα μαύρα σκουλήκια υγρασίας κ.α

Το πλεονέκτημα του Draker είναι ότι δεν χρειάζεται κάποια αραίωση και μπορεί να ραντιστεί απευθείας στα μέρη που θέλουμε , ενώ η δράση του διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ( έως 15 ημέρες) !

Τέλος , πρέπει να αναφέρουμε ότι πολύ αποτελεσματικό σκεύασμα στην καταπολέμηση της σαρανταποδαρούσας είναι και το Duracid  , το οποίο είναι σε μορφή σκόνης και χρησιμοποιείται όπως η γη διατόμων για όλα τα βαδιστικά έντομα.

duracid 200gr ψιροσκονη gemma

Iσχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες

Επίλογος

Η καταπολέμηση της σαρανταποδαρούσας μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα και αποτελεσματικά , αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα σωστά σκευάσματα και με τον σωστό τρόπο !

Ευχόμαστε το άρθρο μας για το πιο ισχυρό φάρμακο για σαρανταποδαρούσες να σας φάνηκε χρήσιμο !

Οι Γεωπόνοι του myAGROmarket.gr

Διατροφή κουταβιού: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις !
Πότε ραντίζουμε τα βάτα και με ποια σκευάσματα ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Το καλάθι μου
Λίστα επιθυμιών
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες